Utečte krysám i inkvizici v Plague Tale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Utečte krysám i inkvizici v Plague Tale

Utečte krysám i inkvizici v Plague Tale

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

15. 2. 2018 16:17 6
Reklama

Život ve středověké Francii v roce 1349 nebyl žádný med a pokud vás rovnou nezabil nedostatek hygieny, požár nebo mor, dost nejspíš by se o to dříve nebo později postaraly nájezdy anglických vojáků nebo francouzská inkvizice. Před tou bude ostatně utíkat i sourozenecká dvojice Amicia a její mladší bratr Hugo v chystané third person akční adventuře A Plague Tale: Innocence.

Novinář z Eurogameru měl příležitost osahat si hru v hratelné ukázce odehrávající se přibližně ve třetině hry a ve svém článku potvrzuje, že se na nás řítí tísnivá atmosféra, hutný příběh, nervydrásající stealth pasáže a hádanky založené na úzké spolupráci ústředních postav, těžící důsledně z faktu, že se jedná přece jen o děti.

Jestliže spolupracujícími dětskými hrdiny dává Plague Tale vzpomenout na výtečné Brothers: A tale of Two Sons, tísnivou atmosférou a cestou, která tříbí vztahy mezi postavami, pak připomíná The Last of Us. Inkvizice jde navíc sourozencům po krku kvůli domněnce, že je mladší Hugo nakažen morem, což opět malinko skvělý kousek od Naughty Dog připomíná.

Vztah mezi sourozenci se postupně rozvíjí až během útěku, protože malý Hugo trávil od narození život v karanténě a Amicia na něj navíc trochu žárlí kvůli vyšší pozornosti rodičů, které se mu dostávalo. Na druhou stranu je mladší ze sourozenců v důsledku dětství prožitého v izolaci velmi naivní a ustrašený, zatímco Amicia je odvážná a zvyklá starat se sama o sebe. Vztah mezi postavami a jeho postupný rozkvět by měl být jedním z nosných pilířů příběhu.

Vzhledem ke skutečnosti, že hlavní hrdinkou je nedospělá dívka, bude její nejsilnější zbraní schopnost zapalování ohňů, čímž může dočasně odhánět všudypřítomnou hrůzu nahánějící masu krys. K dispozici bude mít i prak sloužící nejen k eliminaci nepřátel, ale i k řešení hádanek a mačkání nedostupných tlačítek. Chybět samozřejmě nebudou ani hádanky založené na spolupráci postav, tvůrci z Asobo Studio své dílko totiž ne nadarmo popisují jako single player coop hru.

Hra je v přípravě na PC, Xbox One a PlayStation 4, datum vydání oznámeno zatím nebylo. Původně zveřejněné 4 minutové gameplay video bylo bohužel staženo, vezměte tedy prosím zavděk alespoň E3 Teaserem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama