Coop ve Stardew Valley snad už na jaře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Coop ve Stardew Valley snad už na jaře

Coop ve Stardew Valley snad už na jaře

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

16. 2. 2018 12:29
Reklama

O přidání multiplayerové složky do veskrze optimistického simulátoru farmaření, rybaření, těžení a randění Stardew Valley se mluví už od chvíle, kdy hra vyšla. A tomu budou právě 26. února přesně dva roky. Vzhledem ke skutečnosti, že hru vytvářel od píky čtyři roky jeden jediný člověk, Eric Barone, který je znám svou puntičkářskou povahou, dalo se očekávat, že si na multiplayer nějakou dobu počkáme. Eric si ovšem tentokrát k ruce vzal jednoho pomocníka, Toma Coxona, a vypadá to, že jim jde práce od ruky. Pánové totiž zarputile cílí s vydáním veřejné betaverze Stardew Valley pro více hráčů na letošní jaro.

Chystaná verze 1.3 do hry ovšem nepřidá jen multiplayerovou složku, ale i podporu dalších jazyků (francouzština, italština, korejština a turečtina) a také pár nových, dosud neodtajněných herních prvků, z nichž Barone zatím prozradil jen jediný – vycraftovat si nově budete moci cedulky a ty označit jakýmkoliv předmětem ze hry. Zjednoduší to například orientaci v předmětech, a tak když si na ceduličku dáte obrázek sýru, vlny nebo ovečky, dáte tím jasně najevo, co v poblíž stojící bedýnce skladujete. Cedulky si můžete prohlédnout na obrázku dole pod novinkou.

Tvůrce také přislíbil, že se s blížícím se datem vydání multiplayerové bety podělí o další detaily z fungování cooperativní složky a dalšími novinkami, které do hry s novou verzí přibydou. O multiplayeru se zatím ví především to, že v plánu bohužel není jeho lokální varianta, splitscreen ani (logicky) PvP.

Hry se budou moci zároveň účastnit maximálně čtyři farmáři, z nichž jeden bude mít roli "vůdce" majícího poslední slovo v důležitých rozhodnutích, např. kdy je čas na spánek, kdy dojde ke spouštění a ukončení městských kulturních akcí a festivalů a zda se příběhově vydáte cestou opravy komunitního centra nebo se přidáte ke korporátnímu JojaMartu. Hráči budou sdílet jednu farmu, nicméně k dispozici budou mít každý svou chatu i inventář. Mezi hráči také může docházet ke sňatkům a vyzvat se vzájemně budou moci během květinového tance. Takže už žádné osamocené sezení v koutě! Moc se těšíme a věříme, že se už termín spuštění bety nebude znovu odsouvat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama