AC: Origins nově nabízí virtuální encyklopedii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AC: Origins nově nabízí virtuální encyklopedii

AC: Origins nově nabízí virtuální encyklopedii

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 2. 2018 10:50 5
Reklama

Přestože hry představují především zdroj zábavy, těší nás, když můžeme spojit příjemné s užitečným a během hraní se třeba i něco nového dozvědět. Skvělým příkladem je například Kodex v aktuálním tuzemském hitu Kingdom Come: Deliverance. Dan Vávra v našem Vidcastu uvedl, že se v případě herní encyklopedie studio Warhorse inspirovalo u série Assassin’s Creed. Její poslední díl nyní přichází se svou vlastní edukativní složkou.

Do AC: Origins s novým updatem přibyl takzvaný režim Discovery Tour, díky němuž můžete zjistit řadu zajímavých informací o životě ve starověkém Egyptě. Herní svět můžete zkoumat bez omezení a nebezpečí konfliktů. Vývojáři ve spolupráci s egyptology a historiky připravili 75 tematických okruhů, rozmístěných po různých důležitých místech herního světa.

Šéf vývoje Origins Jean Guesdon říká, že s příchodem Discovery se ze hry stává zcela nový druh edutainmentu, tedy propojení výuky a zábavy. Maxime Durant, historik ze studia Ubisoft Montreal pdotýká, že s učiteli byli vývojáři ve styku po celou dobu existence série Assassin’s Creed a mnozí z nich už v minulosti hry využívali pro studijní účely. Už v minulosti se série mohla pyšnit obsáhlými encyklopediemi, vztaženými k historické epoše, s níž byl konkrétní díl svázán, Discovery ale podle něj jde ještě dál.

Update je zcela zdarma pro všechny majitele hry na všech platformách. Na PC bude Discovery Tour dostupné i zvlášť, na Uplay Store nebo Steamu jej lze pořídit za zhruba 460 korun. Assassin’s Creed Origins si v naší recenzi vysloužil hodnocení 4/5 a podle čtenářské části INVAZE 2017 se jedná o nejlepší hru loňského roku. Momentálně už je k dispozici i první příběhohové rozšíření s názvem Hidden Ones, nový update také přináší podporu New Game+, tedy možnost rozehrát hru znovu s již vylepšenou postavou a za vyšší obtížnosti. Pokud si chcete Egypt vyzkoušet na vlastní kůži, můžete hru zakoupit v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama