Demo Final Fantasy XV na PC už 26. února
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Demo Final Fantasy XV na PC už 26. února

Demo Final Fantasy XV na PC už 26. února

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

22. 2. 2018 16:51 2
Reklama

Oproti konzolistům si museli PC hráči počkat o více než 15 měsíců déle na to, aby si mohli vyzkoušet nejnovější díl Final Fantasy. Již 6. března bude jejich čekání u konce. Důvod k radosti, ale budou mít PC hráči ještě o něco dříve, a to konkrétně 26.2.2018, kdy se několik dní před oficiálním datem vydání dočkají skrze službu Steam zdarma stažitelné hratelné ukázky. Demo bude obsahovat Kapitolu 1 a dovolí hráčům prozkoumát tutoriál a počáteční questy v příběhu.

Další vtipně uvedenou novinkou, kterou nám v níže přiloženém videu ředitel vývoje Hajime Tabata oznamuje s plyšovým headcrabem na hlavě, je spolupráce vývojářů ze Square Enix s Valve. Plodem této spolupráce sice není oznámení Half-Life 3, nicméně skutečnost, že všichni, kdo si Final Fantasy XV: Windows Edition koupí skrze Steam do 1. května 2018, dostanou pro Noctise zdarma obleček Gordona Freemana. Časově limitovaná nabídka bude zahrnovat nejen Gordonův speciální oblek takzvaný HEV suit, ale i jeho nezaměnitelné brýle s výraznými obroučkami a samozřejmě páčidlo jako zbraň. Převlek bude stažitelný skrze Steam Workshop.

V neposlední řadě se dozvídáme, že hra bude ve Windows Edici k dostání ve dvou rozdílných velikostech – 100 GB a 155 GB, přičemž rozdíl mezi nimi bude spočívat v tom, zda budou textury ve full HD nebo 4K rozlišení. Je logické, že 4K verze bude o něco pěknější, projeví se to ovšem výraznou měrou i na velikosti dat potřebných ke stažení.

Final Fantasy XV: Windows Edice vyjde 6. března 2018; ve stejný den vychází také kompletní Royal Edice obsahující více než 20 rozšíření, které ke hře doposud vyšly. Tato verze vychází mimo PC také na PS4 a Xbox One. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama