Opět se řeší kopírování Paladins a Overwatch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Opět se řeší kopírování Paladins a Overwatch

Opět se řeší kopírování Paladins a Overwatch

David Plecháček

David Plecháček

2. 3. 2018 11:29 13
Reklama

Za Brigitte už sice můžete pomáhat svým spoluhráčům na PTR serverech, ale místo sledování ať už pozitivních nebo negativních ohlasů a reakcí na 27. postavu Overwatche se s jejím oznámením rozhořel dlouholetý konflikt mezi Blizzardem a společností Hi-Rez. Vývojáři Paladins totiž tým, který stojí za Overwatchem, nařkl, že kopírují jednu z jejich postav.

Overwatch je už od svého oznámení neustále s někým a s něčím srovnáván. Nejprve se nabízelo porovnání s populárním Team Fortress, později se vzhledem ke společné době vydání neustále zmiňovalo Battleborn od Gearboxu. Ten největší svár ale nakonec rozhořel právě s vývojáři Hi-Rez, kteří čtyři měsíce po Overwatch vypustili do světa Paladins, který se své konkurenci podobá jako vejce vejci.

Menší studio začalo být okamžitě napadáno z kopírování jak hrdinů, tak stylizace nebo herních režimů. Svár neutichl ani ve chvíli, kdy Hi-Rez prozradili, že je Paladins ve vývoji delší dobu, než porovnávaná hra od Blizzardu. Od té doby se oba dva tábory neustále dohadují o tom, jak se situace vlastně má, a popíchnutí prezidenta Hi-rez studia Stewarta Chisama směrem k Brigitte Lindholmové příliš klidu do situace nevznese.

Prakticky bezprostředně po oznámení Brigitte se Stewart Chisam ozval na Twitteru, v němž metaforicky porovnává kotlík a varnou konvici, spolu s obrázkem Brigitte a vlastní postavy Ash. Ta se totiž vizuálně nové hrdince nápadně podobá, a to jak po vizuální stránce, tak i po stránce schopností. I Ash dostala do vínku štít, kterým se může bránit (pojmenovány Barrier Shield, respektive Siege Shield), a útok, kterým může protihráče odhodit (Shiled Bash vs. Shoulder Bash).

Reakce naštěstí zatím zůstala bez odpovědi a situaci rozebírají pouze fanoušci a některé média. Britský Eurogamer například argumentuje inspirací v Reinhardtovi, nebo třídou Crusader z Diabla 3. Obě hry se naštěstí čím dál více vzdalují. Hi-rez například začátkem roku oznámili Paladins: Battlegrounds, v němž se pokusí svézt na vlně battle royale her, respektive zkusí napodobit úspěch Epicu s bezplatnou verzí Fortnite. Uvidíme, jak tento hybrid bude fungovat. Paladins si můžete nicméně zahrát na všech platformách zdarma, Overwatch si eventuálně musíte pořídit za peníze. V takovém případě můžete využít nabídky Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama