Fortnite míří na mobilní zařízení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite míří na mobilní zařízení

Fortnite míří na mobilní zařízení

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

9. 3. 2018 11:38 4
Reklama

O dnes již velmi oblíbené on-line akci Fortnite slyšel jistě každý multiplayerových her znalý hráč a stejně tak není velkým tajemstvím ani fakt ten, že dnes táhne zejména její novější režim Battle Royale. A právě ten se dostaví rovněž i na mobilní zařízení.

A z oznámení týmu Epic navíc vyplývá zajímavá informace ta, že by se mělo jednat vyloženě o nekompromisní přenesení dobrodružství se vším všudy. Chybět tedy nebude stejná hratelnost založená mimo jiné na přítomnosti až stovky hráčů, to největší lákadlo však bude zřejmě vězet někde docela jinde.

Tvůrci totiž slibují nejen přenesení plnohodnotného zážitku (včetně map, aktualizací i hratelnosti), ale zejména možnost přenášení odehraných zkušeností. A to stále není vše, neboť k tomu navíc dorazí i možnost hrát napříč platformami. Tato možnost se má navíc týkat i hráčů na PlayStationu 4, kteří dosud zůstávali uzavřeni ve své bublině.

Než však začnete naplno jásat na počest prolomení ledů, tak vaše nadšení bohužel musíme ještě krotit. V tomto případě se totiž jedná o exkluzivní dohodu Epicu se Sony a ono multiplatformní hraní se tak bude v rámci konzolového trhu týkat pouze hráčů s konzolí PlayStation 4. Majitelé Xbox One edice hry tedy zůstávají stranou. Minimálně prozatím. Samozřejmostí je pak stejná podpora pro hráče na počítačích.

Prozatím míří Fortnite na iOS a dorazit by hra měla již brzy. K vyzkoušení každopádně bude již od pondělí, je však nutná registrace (tento dokaz). Nutností je rovněž vlastnictví iOS ve verzi 11 a minimálně iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad Air 2 či iPad 2017. O několik měsíců později by poté měla hra dorazit i na Android. Na další detaily si však prozatím musíme ještě počkat, nicméně již toto zní poměrně zajímavě, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama