Iron Harvest triumfuje na Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Iron Harvest triumfuje na Kickstarteru

Iron Harvest triumfuje na Kickstarteru

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

15. 3. 2018 10:20 6
Reklama

Zajímáte-li se alespoň malinko také o deskové hry, jistě jste již v úvodním obrázku rozpoznali Scythe, válečně-ekonomický strategický skvost a deskovou hru, která na jinak rozvážném deskoherním písečku způsobila v roce 2015 pořádnou senzaci. O to samé se nyní pokouší na počítačích i konzolích do stejného světa zasazený Iron Harvest, připravovaná realtime strategie odehrávající se v alternativních dvacátých letech minulého století.

O zmiňované nádherné artworky ze světa, v němž se po první světové válce prohánějí po cestách obrovští parou pohánění mechové a farmáři na polích sklízejí šrapnely z první světové, se stejně jako ve zmíněném Scythe postaral polský umělec Jakub Różalski.

Oproti deskové předloze hráči nedostanou do rukou pět frakcí, ale tři – Rusvětský svaz, Polanskou republiku a Saské císařství (v originálním znění Rusviet, Polania Republic a Saxony Empire). Z nichž každá bude mít svou vlastní hratelnou kampaň, obyčejné i hrdinské jednotky a hraní za každou z nich bude také vyžadovat od hráčů velmi odlišný přístup, podobně jako třeba ve Starcraftu.

Že je o hru podobného ražení zájem i v elektronické podobně, jasně dokazuje její dosavadní úspěch v Kickstarterové kampani , kdy požadovaného cíle 450 000 dolarů hra dosáhla během dvou dní. O tři různé kampaně, 21 misí a desítky hodin zábavy v single playeru je tedy postaráno již nyní a zbývá dalších 29 dní, během nichž mohou hráči přispívat dále a dosáhnout i vedlejších cílů. Kupříkladu new game plus, filmová videa nebo další mapy. Pokud se vybere více než milion dolarů (což je velmi pravděpodobné), dočkáme se také multiplayeru, koop kampaně a třeba i žebříčků a sezón.

Hra se vyvíjí pro Playstation 4, Xbox One a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama