Shroud of Avatar ve dvou nových videích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shroud of Avatar ve dvou nových videích

Shroud of Avatar ve dvou nových videích

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 3. 2018 14:00 2
Reklama

Série Ultima patří k základním kamenům RPG žánru. Její první díl vznikl už v roce 1981 a kromě osmi dalších pokračování základní číslované série se dočkala i řady spin-offů a především veleslavného MMORPG. Značku momentálně vlastní společnost EA, její duchovní otec Richard Garriott ale momentálně pracuje na ideovém nástupci s názvem Shroud of Avatar: Forsaken Virtues.

Garriott na hře spolupracuje se spisovatelem Tracy Hickmannem, jedním z autorů knižní ságy Dragonlance. Shroud of Avatar vzniká ve vývojářském studiu Portalarium, projekt byl oznámen už v roce 2013 a prošel úspěšnou kampaní na Kickstarteru. Hra má nabídnout zajímavý koncept, díky němuž hráči budou moci hrát buďto úplně sami, případně v kooperaci s kamarádem, nebo se zapojit do velkého MMO světa.

V rámci hraní si nebudete vybírat žádnou konkrétní třídu, sami si vyberete, jakým schopnostem se chcete věnovat. Komunikace s NPC má probíhat skrz reálné psaní otázek a odpovědí, ve hře nebude existovat quest log, o úkolech se dozvíte náhodně skrz rozhovory s postavami. Shroud of Avatar má v hráči znovu vzbudit touhu po objevování, k úspěšnému splnění úkolů vás tedy nepovede za ručičku žádná šipka. Velký důraz bude kladen i na morální rozhodování.

Na to, jak bude svět Shroud of Avatar a kooperativní hraní vypadat, se můžete podívat ve dvojici nových videí, které vývojáři zveřejnili. Vydání hry se po pěti letech konečně přiblížilo, na PC, Mac a Linux dorazí již 27. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama