My Time At Portia je barevnou apokalypsou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka My Time At Portia je barevnou apokalypsou

My Time At Portia je barevnou apokalypsou

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

22. 3. 2018 13:58
Reklama

Simulátory života v menších uzavřených pospolitostech nabízející hráčům všelijaké vyžití, počínaje obligátním farmařením a chovem hospodářských zvířat, přes craftování, rybaření, vaření a rozvíjení vztahů s ostatními, až po těžbu a plnění menších úkolů, zažívají nebývalý rozkvět. My Time At Portia, která by se dala zjednodušeně popsat jako 3D Stardew Valley říznuté Animal Crossing, pak patří mezi ty nejzajímavější zástupce tohoto znovuobjeveného žánru.

Osobně jsem s hratelnou verzí My Time At Portia měla tu čest během její Alpha verze, kdy mě příjemně překvapila bohatým obsahem, nesmírně pohodovou hratelností i téměř kýčovitou pastelovou představou o životě v postapokalyptickém světě. Koncem ledna se hra z Alpha fáze přesunula na Steamu do programu Early Access, a přestože stále není známo přesné datum vydání plné verze, velice často se můžeme radovat z nového obsahu, který do hry tvůrci přidávají. Už v současném stavu je ve zdejším světě tolik různorodých činností, kterým se můžete věnovat, že nebudete vědět, kam dřív skočit.

V příštím týdnu se do hry chystá update, prostřednictvím něhož mají tvůrci v plánu přidat třeba muzeum. V tom bude možné za poplatek vystavit opravené prastaré artefakty, které se vám podaří vykutat v dolech. Portia je totiž vystavěná na pozůstatcích staré civilizace zničené během apokalypsy a při těžbě tak mimo obvyklé suroviny občas narazíte na podivné relikty.

Dále bude konečně možné chovat zvířátka (konkrétně kuřata, kachny, krávy, ovce) a plně si užívat z toho vzešlých živočišných produktů. Nově přidané materiály samozřejmě využijete i při craftování. Rozšíření se také dočká hráčova garderóba. Oblečky krom toho, že na postavičkách vypadají šik, mají pozitivní vliv na statistiky vámi stvořeného hrdiny. V neposlední řadě se do hry chystá pouštní oblast s novým dungeonem k prozkoumání.

Jste-li fanoušky Stardew Valley, respektive jejího předobrazu Harvest Moon, případně vás láká otevřená relaxační hratelnost v netypickém postapokalyptickém světě, neměla by My Time At Portia unikat vaší pozornosti. V přípravě je na PS4, Xbox One, Switch i PC. Hru si můžete vyzkoušet na počítačích už teď, a to prostřednictvím na Steamu zdarma stažitelné demoverze, případně si ji v rámci předběžného přístupu zakoupit za 19,99 euro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama