Nový příběhový režim ubírá hrůzy Outlastu 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový příběhový režim ubírá hrůzy Outlastu 2

Nový příběhový režim ubírá hrůzy Outlastu 2

David Plecháček

David Plecháček

28. 3. 2018 08:52
Reklama

Někomu možná Outlast nepřijde jako ta nejlepší hororová série, možná ani jako jedna z nejstrašidelnějších, ale mnozí si kvůli ní musí pořizovat speciální pleny. Se speciálním modelem se vytasili i autoři z Red Barrels, aby si tehdy nový druhý díl mohli zahrát všichni. Je hezké, že na ně vývojáři myslí, ale jejich další krok ukazuje, že pohodlí lze dosáhnout mnohem příjemnějším způsobem.

Pokud jste si druhý díl nikdy nezahráli, poněvadž jste se báli nejhoršího, možná byste nad nákupem měli začít přemýšlet. Důvodů je hned několik. Možná vás zklamalo co do zpracování severoamerické sekty Far Cry 5, a Outlast 2 je po příběhové stránce určitá alternativa. I kdyby jste ale chtěli další kultistickou podívanou a prostě se hry jen báli, nově je ve hře přítomný příběhový režim.

Tak zvaný story mode trochu ubírá na obrátkách. A především na strašidelnosti a na množství lekacích scén. Outlast 2 si tak mohou užít i ti, kteří jdou méně po strachu a více po příběhu. Ten je navíc oproti prvnímu dílu vyzrálejší a mnohem více se orientuje na hlavního hrdinu, čili je o co stát. Ruku v ruce s tím ale jde rychlejší průchod – máte sice více času na prohlížení detailů a zajímavostí, ale nebudete zdlouhavě utíkat před nepřáteli.

Ve hře je nicméně stále možné zemřít. Story mode neznamená walking simulator, nýbrž jen redukci určitého obsahu, ať už jde o počet nepřátel nebo o výzvu jako takovou. Pro někoho je zkrátka méně více, i tak ale bude hrát hru. V novém updatu se do hry dostalo navíc několik scén, které byly z původní hry vystřiženy. Kolik jich ale je, není zřejmé.

Druhý díl si navíc od včera můžete zahrát i na Nintendu Switch. My už jej hrajeme, a nebude to dlouho trvat a podělíme se s vámi o naše dojmy. I tam je příběhový režim samozřejmě dostupný, stejně tak ale i na ostatních platformách, tedy na PC, Xboxu One a PlayStationu 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama