Půl hodiny hraní Mutant Year Zero
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Půl hodiny hraní Mutant Year Zero

Půl hodiny hraní Mutant Year Zero

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

29. 3. 2018 09:34 1
Reklama

Postapokalyptická taktická tahová strategie kombinovaná s dobrodružným průzkumem světa v reálném čase nazvaná Mutant Year Zero: Road to Eden, se nám představila před měsícem ve skvěle vypadajícím a zároveň vtipném filmovém traileru. Nyní máme příležitost se prostřednictvím více než půlhodinového videa ukazujícího hru přímo v akci přesvědčit, že se opravdu máme na co těšit.

Hra je zasazená do zdánlivě velice klasické představy postapokalyptického světa, kdy na troskách globálním oteplováním, morem a jadernou válkou zničené civilizace živoří pozůstatky toho, co z lidstva přežilo. Ze základny poeticky zvané Archa, vyrážejí stalkeři ven do zóny – agresivními živočichy obývané divočiny, která je ovšem zároveň jediným místem, kde můžou přeživší získávat cenné suroviny a potravu.

Samotný trojčlenný tým stalkerů, jejichž role se hráč ujímá, ovšem není ani náhodou skupinka obyčejných lidí. Vžívat se tak budeme kupříkladu do role humanoidní kachny a agresivního kance a i trojici hrdinů doplňující, na první pohled obyčejná lidská slečna, má v rukávu schováno pár mutantích schopností. Tato trojice byla viděna jak v traileru, tak v hratelné ukázce, v plné hře by nicméně mělo být na výběr z většího množství unikátních mutantů s vlastním příběhovým pozadím, schopnostmi a povahovými rysy.

Pokud vám škatulka "taktická adventura", do které se svou hru snaží vývojáři ze studia Bearded Ladies zařadit, nic moc neříká, tak vězte, že Mutant Year Zero kombinuje volný průchod hrou tak trochu ve stylu shora viděné adventury s průzkumem a rozvětveným příběhem a taktické tahové souboje ve stylu XCOMu.

Lepší představu toho, jak se hra hraje si určitě uděláte prostřednictvím níže přiložené hratelné ukázky. Ta je zasazena do lesů Švédska (odkud mimochodem pocházejí vývojáři) a cílem hráče je získat z doupěte ghúlů cenný generátor elektrické energie. Ukázka se odehrává přibližně v polovině hry, takže všechny tři postavy už disponují velice zajímavými schopnostmi vyplývající z jejích mutací a pochlubí se tak celou škálou bojových i plíživých variant, jak k taktickým soubojům přistupovat.

Mutant se na nás chystá v blíže neupřesněném letošním termínu na PC, PS4 a Xbox One. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama