V květnu budeme na raftu bojovat o přežití
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V květnu budeme na raftu bojovat o přežití

V květnu budeme na raftu bojovat o přežití

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

9. 4. 2018 12:36 1
Reklama

Vymyslet originální a svěží zasazení není v případě craftovací survival hry s otevřeným světem nic snadného. Přežívali jsme už na opuštěných ostrovech, známých i neznámých nehostinných planetách i ve světech zpustošených apokalypsou. A v poslední době se také přežívaní přesunulo na širé hladiny moří a pod ni. Po velmi úspěšné a zábavné Subnautice se chystá na moře vplout v Early Access režimu také Raft, a to konkrétně 23. května.

Raft začínal na podzim 2016 jako univerzitní projekt tří studentů, kteří jej po patnácti týdnech tvrdé práce vydali zdarma ke stažení na itch.io (platforma specializovaná na šíření indie her), kde v následujících měsících prototyp zažil ohromný úspěch mezi hráči i youtubery. K dnešnímu dni bylo free alpha demo verze staženo více než 7 milionkrát. Což tvůrce logicky navnadilo k tomu, aby z něj učinili skutečnou komerční hru, která se nejdříve obohacená kupříkladu o survival, kreativní a multiplayerový režim podívá na Steam ve verzi pro předběžný přístup letos v květnu.

Veškerý váš virtuální život se v Raft bude nepřekvapivě točit okolo raftu, kdy tato z kraje nevelká plošina houpající se na vlnách uprostřed širého oceánu, bude vaším postupně se rozrůstajícím domovem a přístavem bezpečí. K tlumení hladu, hašení žízně a přežívání obecně vám bude napomáhat také sběr a recyklace sutin a nejrůznějšího haraburdí z oceánu, k čemuž vám dopomůže svěřený velmi užitečný hák. Chybět samozřejmě nebude stavba obydlí, craftování (zbraní, hrnců a jiného užitečného vybavení), pěstování plodin, výzkum nových receptů, potápění mezi žraloky a samozřejmě průzkum v podobě plachtění. Opravdu velkým lákadlem Raft je také skutečnost, že je možné jej hrát v online kooperativním multiplayeru.

Raft se chystá zatím pouze ve verzi na Windows pro PC za 19,99 eur. Vydání hry pro Mac, Linux stejně jako na konzolích je zatím nejisté.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama