Závěrečný díl Banner Saga dorazí v červenci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Závěrečný díl Banner Saga dorazí v červenci

Závěrečný díl Banner Saga dorazí v červenci

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

13. 4. 2018 08:20
Reklama

Třetí a poslední díl výpravné série The Banner Saga se dočká svého vyústění o půl roku dříve oproti původně plánovanému termínu, a to konkrétně 24. července. Třetí díl je závěrem ságy tahových taktických vikingských RPG z mrazivého severu s pohádkově hezkou grafikou.

Podobně jako v minulosti první díl, i závěrečný díl trilogie vyrazil zkraje roku 2017 na Kickstarter s žádostí o finanční podporu a uspěl. Vybral více než dvojnásobek požadované částky a na konečné sumě 417 tisíc dolarů se podílelo přes 8 tisíc podporovatelů. Není divu, když se oba předchozí díly se těšily zájmu a kladnému přijetí ze strany hráčů i kritiků. Také na hrej.cz si oba díly shodně vysloužily pěkné hodnocení 4/5. Jednička vyšla v roce 2014 na PC, Macu, Linuxu, iOS a Androidu, o dva roky pak také na PS4. Dvojka v průběhu roku 2016 postupně zamířila na PC, Mac, Xbox One, PS4, iOS a Android.

Poměrně zajímavou perličkou je, že původně plánovaným termínem vydání třetího dílu byl letošní prosinec, pilní tvůrci ze studia Stoic se však hráče rozhodli potěšit o něco dříve a zchladit je závěrem svého severského RPG již v průběhu parného léta. Třetí díl Banner Saga vyjde na PC a zároveň ve stejnou chvíli rovnou zavítá také na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Banner Saga 3 bude dostupná v několika digitálních edicích, počínaje standardní (24,99 eur), přes deluxe (28,99 eur) až po legendární (39,99 eur). Pokud vás předchozí díly minuly, či jste snad čekali na uzavření příběhu, máte důvod k veselí. Již nyní je v předprodeji digitální balíček Banner Saga Trilogy se všemi díly a několika digitálními bonusy v podobě soundtracku, mapy a plakátu. Na Xbox One a PS4 se navíc kompaktní balení celé trilogie chystá i ve fyzické formě. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama