Re-Logic Zrušil vývoj Terraria: Otherworld
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Re-Logic Zrušil vývoj Terraria: Otherworld

Re-Logic Zrušil vývoj Terraria: Otherworld

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

17. 4. 2018 16:10
Reklama

Akční RPG 2D plošinovka Terraria nabídla hráčům v roce 2011 náhodně generovaný svět plný zrádných hlubin spletitých jeskyní, zrádné noci, ve které číhaly zrádná monstra… Jak už to tak u her inspirovaných Minecraftem bývá, zrádného toho bylo vskutku mnoho. A stejně tak zábavného. Prozkoumávání rozsáhlých podzemních komplexů, ve kterých čekal nejeden poklad, stejně jako hluboké propasti a vodní plochy, kde utopit svou poslední louč prakticky jistě znamenalo smrt, budování vlastního obydlí a primárně snaha to všechno přežít, to vše bylo v Terrarii velice zábavné a dokázalo zabrat desítky, ne-li stovky hodin herního času.

Z naší recenze od Tomáše Nadrchala si hra odnesla krásnou čtyřku a nadšení byli i ostatní. Vývojáři z týmu Re-Logic se proto v roce 2015 rozhodli začít vývoj dalšího dílu s podtitulem Otherworld. Ten měl nabídnout alternativní dimenzi světa, větší důraz na prvky RPG a strategie ve snaze nejen přežít, ale celou Terrarii zachránit eliminací sajrajtu z jiného světa pomocí jakýchsi “očistných věží”. Zahrnuty měly být i tower-defense prvky a strom dovedností hlavního hrdiny. Celý projekt se potýkal s jistými obtížemi, studio bylo například před rokem nuceno upustit od smlouvy s holandskými Engine Software, kteří měli mít na starosti porty hry pro PS Vita, Playstation a Xbox One, z důvodu blíže nespecifikovaných neshod. Již tehdy se studio vyjádřilo, že jejich vize je zatím daleko od uskutečnění a projekt se nejspíš opozdí.

Tento týden se bohužel naplnily nejhorší obavy. Projekt Terraria: Otherworld byl zrušen. "Náš tým měl jasnou vizi o hře - tu, kterou jsme s vámi všemi sdíleli s velkým nadšením - navzdory všem našim snahám však současný stav hry mnohými částmi zůstává daleko od této vize a rozvrhu našich plánů, které jsme s vámi sdíleli před třemi roky. Během této doby rozhodně nastal jistý pokrok, naneštěstí, velmi důkladné srovnání stavu hry s jejím zamýšleným designem ukázalo týmům Re-Logic a 505/Pipeworks, že věci byly vzdálenější cíli víc, než jsme si představovali.” Tak zní část oficiálního vyjádření vývojářského týmu na fóru hry.

"Rádi bychom poděkovali oběma našim externím vývojářským týmům za jejich tvrdou práci na hře, ale v jistých chvílích je třeba, abychom k sobě byli upřímní a uvědomili si, že Otherworld zkrátka není schopen jakkoliv dosáhnout svého potenciálu."

Tento krok je pro fanoušky jistě smutnou zprávou, z pohledu vývojářů je však naprosto logický a opodstatněný. Ať chceme nebo ne, i vývoj her je především o pěnezích a trápit se s titulem, který díky své náročnosti nepřináší studiu zisk, je z finančního hlediska hloupostí. Můžeme jen doufat, že zbavení se břímě Otherworldu pomůže vývojářům z Re-Logic dostatek prostoru a brzy nás překvapí další zajímavou hrou. Původní hru Terraria si můžete zakoupit na e-shopu Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama