Kariéra v Tennis World Tour myslí na všechno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kariéra v Tennis World Tour myslí na všechno

Kariéra v Tennis World Tour myslí na všechno

David Plecháček

David Plecháček

18. 4. 2018 11:15 6
Reklama

Upřímně? Tennis World Tour na nás nepůsobí jako hra hodná jednoho z nejpopulárnějších sportů na světě. Na druhou stranu je to nejnadějnější počin posledních let a dosavadní zdání může klamat. Jsme si vědomi toho, že za TWT stojí část týmu série Top Spin, tak věřme v to nejlepší. O (ne)popularitě rozhodnou jednotlivé prvky hry, například (ne)kvalita kariéry.

Popularita sportů je obtížně měřitelná veličina. Často se hovoří o populární čtyřce v Severní Americe (v níž tenis nefiguruje), ale na světě jsou statistiky odlišné. Obecný konsensus je takový, že světu vévodí fotbal, následuje basketball, kriket (ano, skutečně) a poté zpravidla následuje tenis. Fotbal? Ve videohrách existuje hned několik adaptací, které se dokáží uživit. Basket? Taktéž. Kriket je záležitostí specificky Commonwealthu, ale tenis dokáže oslovit opět fanoušky celého světa. Ale na velkou tenisovou hru čekáme roky.

Tennis World Tour je první hrou za poslední roky, která dokázala oslovit širokou veřejnost. Pravděpodobně za to může právě historie vývojářů, kteří stojí za jednou z nejznámějších sérií, o níž byla v úvodu řeč. Jejich situace ale není jednoduchá, omezené prostředky nutí vývojáře být ve všem ostatním precizní. Nové video tak ukazuje, proč by vás například měla zajímat zmíněná kariéra.

„Kariéra je především místem, které by vás mělo naučit první a poslední prvky hry, stejně jako místem, kde si můžete vytvořit vaší postavu,“ říká dámský hlas z přiložené ukázky. Jakmile si vytvoříte nového hráče/hráčku, ten/ta se umístí na stém místě žebříčku ATP, respektive WTA. Můžete hádat, jaký je váš hlavní úkol. Stát se světovým hráčem číslo jedna.

Samozřejmě nebudete od začátku vyhrávat všechny majory nebo turnaje série Masters, ale postupně se propracujete i k nim. „Stejně jako skuteční profesionálové, vaším úkolem bude sezónu dobře naplánovat. Měsíce jsou rozdělené do dvou dvoutýdenních období. Do nich můžete umístit hned několik aktivit, kterým se budete věnovat,“ popisuje video i manažerskou část hry. Zúčastníte se turnaje nebo pojedete na exhibici? Nebo snad zlepšíte svůj forhend a bekhend?

Není úplně praktické objíždět co nejvíce zápasů, protože byste z nich byli vyčerpání, stejně tako jako z jetlagů z neustálého cestování po světě. Hra myslí na spousty veličin, které mohou vyústit v různé následky, včetně zranění. Úspěšné závody povedou k penězům i k lepšímu postavení v žebříčku. Peníze budete distribuovat sami, ať už do vybavení, vlastního zázemí a týmu anebo do přihlášek na turnaje. Samozřejmostí jsou i sponzoři, které vám mohou na cestě pomoci.

Endgame do jisté míry spočívá v udržení se na nejvyšší pozici jak jen to půjde. Hra samozřejmě s tímto počítá a připravuje stále specifičtější úkoly, například vyhrávat grand slamy (ať už jde o roční grand slam nebo ten kariérní), vyhrát závěrečný turnaj mistrů a podobně. To vypadá dobře, že? Tak snad stejně dopadne i samotná hratelnost. Hru si můžete předobjednat na Xzone.cz, vychází 22. května na PS4, Xboxu One a samozřejmě i PC a také na Switchi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama