Skiny v Minecraftu mohou přinést vir
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Skiny v Minecraftu mohou přinést vir

Skiny v Minecraftu mohou přinést vir

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

18. 4. 2018 17:11 1
Reklama

Minecraft nabízí spoustu modů, kterými si hráči mohou přizpůsobt hru k obrazu svému. Kostičkový svět plný rozsáhlých možností dokáže nabídnout mnohé, jak jsme se v průběhu jeho působení mohli přesvědčit. Bohužel, jak se zdá, nejeden tvůrce fanouškovského obsahu tohoto využívá k šíření škodlivého kódu. Podle serveru GameWatcher se díky takovým skinům stalo obětí malwaru s názvem Powershell okolo 50 000 uživatelů.

Dle dat od společnosti Avast, která se, mimo jiné, specializuje i na antivirová řešení, je tento vir uzpůsoben na poškození systémových dat, popřípadě i jejich nevratné ztráty z pevného disku. Vzhledem k množství obsahu, který pro hru vychází, je samozřejmě velmi těžké specifikovat a zachytit všechen obsah, který by mohl být tímto problémem zasažen.

Jsou však známy jisté náznaky. V mailových shránkách se vám mohou objevit zprávy jako “You Are Nailed, Buy A New Computer This Is A Piece Of Sh*t”, “You have maxed your internet usage for a lifetime”nebo “Your a** got glued”. Dále se vyplatí sledovat správu procesů operačního systému, ve které se může objevit proces "tourstart.exe".

Jednou z možností nápravy je obnovení systému z bodu uložení - pakliže jste jedni z těch, kteří skiny postav delší dobu nestahovali, ale i přesto si chcete být jisti, že Powershell neúřaduje ve vašem PC, nejlepší doporučení, které můžeme dát, je vyčkat, až se situace ustálí a vyřeší.

Hry, které nabízejí doplňky, byť jen kosmetického řádu, mohou představovat nebezpečí vždy. V případě "velkých" her, jako například Minecraft, je třeba zachovat o to větší opatrnost. Ne vždy se totiž přidaný obsah vyplatí. Minecraft můžete zakoupit na e-shopu Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama