Deskovka Mansions of Madness bude na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Deskovka Mansions of Madness bude na PC

Deskovka Mansions of Madness bude na PC

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

19. 4. 2018 07:52 1
Reklama

Snad každý fanda do deskových her už o Mansions of Madness (v české verzi Panství hrůzy) slyšel. Jedná se o semi-kooperativní (ve druhé edici pak plně kooperativní díky digitální aplikaci nahrazující pána domu) detektivní hru s hororovou atmosférou plnou hledání důkazů o zločinech na těch nejstrašidelnějších místech, spolupráce několika vyšetřovatelů, řešení zapeklitých hádanek, plížení, hrůzy a soubojů s kultisty a nepopsatelně odpornými monstry vyloupnutými z univerza spisovatele H.P. Lovecrafta.

Mansions of Madness patří do stejné rodiny kooperativních titulů od známého deskoherního vydavatele Fantasy Flight Games založených na mýtu Cthulhu, jako kupříkladu nejspíš ještě o něco slavnější Arkham Horror nebo kostkový Elder Sign.

Toto deskoherní okénko vám tu na videoherním serveru samozřejmě nepředkládáme jen tak zbůhdarma, je totiž předehrou k oznámení, že Mansions of Madness se příští rok dočká své videoherní adaptace nazvané Mansions of Madness: Mother´s Embrance. Poněkud zarážející je informace, že spíše než na kooperativní zážitek po vzoru deskovkové adaptace, bude videoherní varianta naopak klást důraz na hru pro jednoho hráče s možností (či spíš nutností) prostřídat ovládání několika rozličných postav s různorodými schopnostmi.

Zbytek už ale bude tak, jak jsme zvyklí z hraní na stole – chystaná atmosférická hororová adventura se bude odehrávat  ve dvacátých letech minulého století v Lovecraftově fiktivním městě Arkham ležícím ve státě Massachusetts a hráč se ujme role skupinky detektivů vyšetřujících jakousi mysteriózní záhadu ve starém strašidelmém domě. Výsledkem pak nemůže být nic jiného, než záchrana celého světa, nebo jeho strašlivá a bolestivá záhuba.

Vývoj hry dostali na starosti menší nezávislí vývojáři se studia LuckyHammers doposud se věnující spíše mobilním hrám; vydavatelem pak bude Asmodee Digital. Ti nejenže vlastní zmíněné Fantasy Flight Games, ale mají také bohaté zkušenosti s vydáváním digitálních adaptací deskových her jako kupříkladu Talisman, Mysterium nebo Ticket to Ride.

Podle Steam stránky hry, která je jinak na informace bohužel zatím poměrně skoupá, se Mansions of Madness na PC dočkáme někdy v prvním kvartále příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama