Jedenáct mrazivých faktů o Frostpunk
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jedenáct mrazivých faktů o Frostpunk

Jedenáct mrazivých faktů o Frostpunk

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

19. 4. 2018 09:25 1
Reklama

Ledem a sněhem pokrytá survival strategie Frostpunk od týmu 11 bit Studios, tvůrců výtečného depresivního This War of Mine, nás donutí zimou drkotat zuby již příští úterý, tedy 24. 4. 2018. Při té příležitosti nás vývojáři oblažili více než tříminutovým videem obsahujícím, jak jinak, přesně 11 důležitých faktů o jejich brzy vycházející hře. Video pěkně a přehledně shrnuje vše, co už o hře víme a zároveň neodolatelně vábí i doposud nepřesvědčené hráče, že si tenhle kousek jednoduše budou muset vyzkoušet.

Hráč dostane pod svá křídla lidstvo, respektive těch pár jedinců, co z něj po apokalypse zbylo, a záleží jen a pouze na jeho vůdcovském a manažerském umu a schopnosti strategického rozhodování, jestli se z počátku malé městečko o několika chatrných stanech, rozroste v životaschopnou metropoli s parou poháněnými technologiemi, nebo všechny čeká rychlá smrt hlady, zimou a vyčerpáním. Hráč bude mít pod palcem kupříkladu také právní systém, bude lidem určovat příděly jídla, pracovní zvyklosti a hlídat, aby morálka a nálada byla na optimální úrovni. Klíčovým prvkem při rozvoji posledního města na Zemi bude samozřejmě také starost o distribuci tepla zmrzlým obyvatelům.

Stejně tak důležitým prvkem bude technologický pokrok, mimo dříve představených automatonů – obrovských steampunkových robotů starajících se o těžkou práci - se úspěšní hráči propracují časem i ke stavbě vzducholodí či balónů, prostřednictvím nichž budou také probíhat výpravy ven z města, pro zásoby a za záchranou dalších přeživších lidí. Zajímavým a nedílným prvkem hratelnosti bude také systém voleb a důsledků, díky nimž bude hra nabízet rozličné možnosti, jak se bude váš příběh vyvíjet. Rozhodnete se vést lidi tvrdou rukou, nebo budete spíše přátelským vůdcem? A zmrzačí-li automaton omylem dělníka, přistoupíte ke zpomalení životně důležitých robotů za cenu snížení efektivity jejich práce?

Frostpunk vychází 24.4.2018 a skrze Steam, GOG, Humble Store a další elektronické distribuční kanály jej pořídíte za 29,99 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama