Seznamte se survival hororem Chernobylite
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Seznamte se survival hororem Chernobylite

Seznamte se survival hororem Chernobylite

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

30. 4. 2018 11:27
Reklama

Právě na konec dubna připadá neblahé výročí havárie jaderné elektrárny v ukrajinském Černobylu, která je nejhorší nukleární katastrofou v historii jaderné energetiky. Letos 26. dubna od této události uplynulo dvaatřicet let a vše okolo ní stále je, a nejspíš nějakou dobu ještě bude, velmi lákavým tématem pro filmy, dokumenty, knihy a samozřejmě hry.

Přesto by se dalo říci, že přes nespornou přitažlivost tématu, není her z Černobylu a okolí zase tolik (tím méně těch kvalitních a pamětihodných, jako jsou ty ze série S.T.A.L.K.E.R.), a každý další přírůstek do této rodinky je vítanou zprávou. Snad již brzy do ní také přivítáme nově oznámené Chernobylite, příběh "konspirace, hororu, přežití, lásky a posedlosti ve formě videohry".

Mimo oznámení, že je hra v přípravě a jednoho oficiálního obrázku, toho o jejím obsahu ale moc známo není a k dispozici zatím nejsou ani žádné in-game materiály. Chernobylite je vyvíjena na Unreal Engine 4 a díky tomu by měla dle slov vývojářů být "vizuálně ohromující rekonstrukcí černobylské oblasti". Za připravovanou hrou stojí slibný polský tým The Farm 51, stojící kupříkladu za loňskou hrou Get Even, vřele přijatou  příběhovou hrou a svérázně nečekanou kombinací žánrů.

Stejní vývojáři jsou podepsáni také třeba pod zatím nedokončeným Chernobyl VR Projekt, vzdělávací virtuální prohlídkou Černobylu a fascinujícího opuštěného města Pripjať. A odtud také nejspíš radioaktivní vítr vane. Při četných osobních návštěvách oblasti při tvorbě tohoto titulu totiž vývojáři nasbírali velké množství dat, fotografií a jiných materiálů, které plně využijí k vytvoření hlubokého a emotivního příběhu se survival a hororovými prvky v podobě oznámeného Chernobylite.

Na oficiální facebookové stránce slibují tvůrci v nadcházejících měsících přidávat nejen fotografie, videa a zážitky z jejich osobních návštěv černobylské zóny, ale samozřejmě také čerstvé informace o hře, jejím příběhu a postavách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama