Zkuste betu koopu Stardew Valley
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zkuste betu koopu Stardew Valley

Zkuste betu koopu Stardew Valley

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

1. 5. 2018 08:01 1
Reklama

Na Stardew Valley je sice inspirace některými SNESovými hrami, především tedy Harvest Moonem, více než patrná, to ovšem neznamená, že by se nejednalo o překvapivě zábavný, mile pohodový a nesmírně návykový simulátor farmaření, rybaření, těžení, vaření, množení a dalších zábavných činností. Jedna věc mu ale přesto doposud k dokonalosti chyběla – kooperativní multiplayer. Jeho přidání bylo sice přislíbeno již před více než dvěma lety, kdy hra vyšla, veřejné betaverze jsme se však dočkali až nyní, spolu s včera vyšlým patchem 1.3.

Patch s betaverzí multiplayeru je prozatím dostupný jen přes Steam, na GOG se podívá během "několika nadcházejících dnů". Abyste se mohli betaverze na Steamu zúčastnit, musíte hru samozřejmě v první řadě vlastnit ve své knihovně, kde:

  • kliknete na název hry pravým tlačítkem, zmáčknete Properties (v české verzi Steamu se jedná o vlastnosti)
  • vyberete záložku Betas Tab (česky betaverze)
  • jako heslo zadáte jumpingjunimos a dáte ověřit.

Poté si již na zmíněné záložce betaverze budete moci zvolit variantu "beta – Help test new updates before they go live!" a Steam vám v tu chvíli začne stahovat příslušný update.

Ve stejné novince, ve které vývojář zveřejnil výše uvedený postup zapojení se do bety, také jedním dechem doporučuje nejdříve hráčům pro jistotu zálohovat uložené pozice (přece jen se jedná o betaverzi a mohou se v ní vyskytovat nepříjemné chybky) a odinstalovat mody, protože většinu z nich zatím verze 1.3 nepodporuje (zde je seznam podporovaných i nepodporovaných modů).

K tomu, abyste si mohli na vaši již dříve rozehranou farmu pozvat až tři další kamarády, budete muset nejdříve vybudovat na svém pozemku každému z nich speciální chatku, do níž se budou moci nastěhovat. Chatka stojí jen 100 peněz a 10 kamení, takže si sociální interakce dosyta užijí i nemajetní farmáři. Alternativně můžete také spustit úplně novou hru s již předvystavěnými chatkami. Multiplayer podporuje hraní přes LAN a hrát můžete také online; v obou případech se jedná jen o kooperativní variantu. V menu si také můžete nastavit, zdali se do vaší hry budou moci přihlásit přátelé z vašeho friend listu na Steamu/GOGu, případně jen ti, které do hry sami pozvete nebo ti, jimž zašlete speciální kód (tato varianta umožňuje cross-play mezi uživateli Steamu a GOGu).

Patch samozřejmě přináší nový obsah i do singleplayerové části hry, těšit se tak kupříkladu můžeme z nových příběhových linek u některých postav, automatického sběrače materiálů od chovaných zvířat, či několika nových ryb. Příjemná je také možnost nechat postavit dům alkoholičce Pam, toho času bydlící v přívěsu, a bezesporu nejzajímavější zprávou je, že koně konečně mohou nosit klobouky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama