Adventura Tala se hlásí o druhou šanci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Adventura Tala se hlásí o druhou šanci

Adventura Tala se hlásí o druhou šanci

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

15. 5. 2018 14:00
Reklama

Hra Tala je možná některým uživatelům Kickstarteru již známá. Matt Petrak, zakladatel malého indie studia The Garden Well, s ní zkoušel štěstí již jednou, ale bohužel vytouženého cíle nedosáhl. Jeho loňská kampaň se zastavila na částce o 5000 dolarů nižší, než od backerů žádal. Očividně ale stále věří tomu, že by Tala mohla uspět, před pár dny totiž Tala na Kickstarteru znovu ožila.

V základu se jedná o point and click adventuru v tom nejryzejším smyslu slova. Příběh pojednává o lesní víle Tale, která ne až tak úplně zapadá do městečka, ve kterém se hra odehrává. Jednou před zimou pomůže strážci města s přípravami na výpravu pro zásoby do temných lesů a když se onen strážce podezřele dlouho nevrací, chopí se jeho role a snaží se mezi místními udržet řád a pořádek. Co je ale na hře mnohem zajímavější, je její výtvarné pojetí. Vývojáři spojili fotografie reálného světa a „naroubovali“ na ně kreslené, žlutobílé animace, jako vystřižené ze skicáře. Domečky z kamení, muchomůrek nebo v kmenech stromů, kreslené květiny v hliněných květináčích, zkrátka velmi osobitý styl výtvarného zpracování se zdá být hlavním lákadlem pro hráče.

Součástí kampaně je i kratičké, zhruba desetiminutové demo s několika malými lokacemi a pár úkoly. Ve hře se nemluví, postavy vydávají jen všelijaké zvuky a drmolení. Cíle úkolu jsou zobrazovány jako komiksové bubliny s obrázkem, který naznačuje, co po vás NPC vlastně chce. Alespoň z demoverze se zdá, že úkoly budou poměrně jednoduché, což je ale v jistém směru výhoda, adventura by tím, i svým grafickým zpracováním, mohla zacílit na mladší hráčské publikum. To celé doprovází příjemná kytarová melodie od umělce Codyho Ruegera.

K dnešnímu dni Tala stihla vybrat necelou polovinu cílené částky 11 293 dolarů a do konce kampaně zbývá ještě celých 26 dní. Líbila by se vám taková oddychová adventurka? Přispět můžete i vy. Odkaz na kampaň najdete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama