Paradox Interactive hovoří o DLC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Paradox Interactive hovoří o DLC

Paradox Interactive hovoří o DLC

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

22. 5. 2018 06:40 3
Reklama

Ještě před pár dny ze Stockholmu proudila oznámení o právě připravovaných hrách i řadě rozšíření. Paradox Interactive se nyní za konferencí PDXCON 2018 ohlíží a vyjadřuje se ke svým DLC.

PDX 2018 se neslo v duchu oznámení strategií Age of Wonders: Planetfall Imperator: Rome. A svůj prostor dostala i řada rozšíření. Oznámeno totiž bylo DLC Man The Guns pro Hearts of Iron IV, Dharma pro Europa Universalis IV a Crusader Kings II zase obdrží Holy Fury. A právě o posledním zmíněném DLC se zřejmě diskutuje nejživěji. Přece jen bude mít tahle strategie z roku 2012 na svém kontu už patnácté rozšíření.

Člověk by si pomyslel, zda už není spíše čas na třetí díl. Nové rozšíření jsou sice skvělým doplňkem pro současné hráče a fanoušky hry, ale mohou vyděsit hráče nové. Pokud někdo původní hru nehrál, snadno nabyde dojmu, že s koupí základního titulu získá jen malou (a nedostatečnou) část obsahu. Zejména když základní hra se vším bonusovým obsahem celkem vyjde na více jak 300 dolarů (necelých 7000 Kč). 

Paradox však obhajuje, že za to peníze stojí, protože hráč získá o to více herního času. Shams Jorjani z Paradox Interactive přesto přiznává, že je zde prostor pro zlepšování, zejména v tom, jak své DLC prezentují. Jde zejména o to, aby si hráči nemysleli, že hra bez DLC není úplná a že o něco zásadního přichází. To totiž (údajně) rozhodně není pravda, alespoň co se týče her od Paradox Interactive. Zároveň dodává, že rozšíření nemohou být zdarma, protože se vývoj musí z něčeho zaplatit. Taktéž ale říká, že hráče nechce zaplavit příliš mnoha DLC a je si vědom toho, že na herní scéně přibývá free to play konkurence. Paradox Interactive se tak zabývá otázkou, jak v příštích pěti až deseti letech vlastně získávat peníze a přitom nenaštvat hráče kvůli cenám za další DLC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama