Autoři Hellblade chtějí do vývoje zapojit AI
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Hellblade chtějí do vývoje zapojit AI

Autoři Hellblade chtějí do vývoje zapojit AI

David Plecháček

David Plecháček

25. 5. 2018 10:23 3
Reklama

Loňský Hellblade byl zvláštní úkaz. Zřejmě jsme dospěli do fáze, kdy je možné vytvořit AAA nezávislou hru, ale s tím se pochopitelně pojí určitá úskalí, která se chtě nechtě týkají peněz a celkových prostředků. Ninja Theory si nemohlo dovolit zaměstnat stovky vývojářů, stále se svou produkcí vývoj nemohl rovnat obřím projektům. Pochopitelně. Ale jak jinak zmenšit tuto propast, tak, aby byl obchodní model stále udržitelný a kvalita šla ještě vzhůru?

O tom hovořil režisér Hellbladu Tameem Antoniades v rozhovoru pro PCGamesN. Jedním z možných řešení je umělá inteligence. O tu se sám autor vážně zajímá a věří, že právě teď nastala doba, z níž budou vývojáři těžit a budou moci snížit náklady, nebo si při jejich zachování budou moci dovolit více muziky. „Technologie umělé intelegience stagnuje téměř 30 nebo 40 let, vyvíjela se velmi pomalu, ale až teď se dočkáváme dobrých výsledku – výsledků, které nám otevírají oči,“ říká.

Hlavní tezí Tameema Antoniada je tak možnost využít počítač, aby sám vytvořil nějaký herní zážitek. „Pokud se na to podíváme prakticky, tak to, čeho dokážete dosáhnout se strojovým učením, je neuvěřitelné. Myslím, že nové metody jako deep learning mají možnost zvýšit enormně jak produktivitu, tak kvalitu odvedené práce, ale stále ještě musíme přijít na to, jak těchto možností využít. Ale myšlenka malého týmu tvořícího obrovské věci je s umělou inteligencí mnohem reálnější,“ dodal.

Režisér úspěšné akční adventury přiznává, že umělá inteligence by našla využití i  přímo ve hrách, ale také přiznal, že její pokročilejší verze by ve filmových zážitcích, které Ninja Theory dělá, asi nenašla uplatnění. Ale při vývoji, to už je jiná. Hellblade ostatně ukázal, že se dá vytvořit velký projekt i s „pouhými“ deseti miliony dolarů, ale budoucnost by mohla být ještě zářivější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama