Tvůrci PUBG zažalovali Epic Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci PUBG zažalovali Epic Games

Tvůrci PUBG zažalovali Epic Games

daniel.hlas@gmail.com

daniel.hlas@gmail.com

29. 5. 2018 09:30 17
Reklama

Je to tady. Tolikrát propíranou nápadnou podobnost mezi hlavními konkurenty na poli battle royale bude řešit soud. Tvůrci hry PlayerUnknown's Battlegrounds, kteří se svým počinem přišli dříve, totiž podali žalobu na hru Fortnite od Epic Games. Nezávislý soud by měl posoudit, zda se jedná o kopírování, či nikoliv.

Není se čemu příliš divit. Titul Fortnite přišel s prakticky stejným konceptem, kdy 100 hráčů vyskočí z letícího objektu, přistanou na mapě, sbírají vybavení a snaží se porazit všechny ostatní. Fortnite sice nahodil jiný grafický styl a přidal možnost stavění, ale buďme upřímní, ta podobnost je stále více než nápadná.

Pro PUBG Corp je situace o to horší, že battle royale verze akce Fortnite je free-to-play, takže mnohem snadněji přetahuje hráče. Moc tomu nepomáhá ani špatná optimalizace PUBG, kterou zrovna včera autoři sami přiznali.

Obě společnosti přitom spolu úzce spolupracují. PUBG je totiž postaven na Unreal Enginu 4, jehož tvůrcem je právě Epic Games. Díky licenci tak Epic Games získává část zisku PUBG. Společnost PUBG Corp. se již vyjádřila, že s Epic Games chce nadále pracovat a žalobu bere jako ojedinělý spor. Uvidíme, jak si s tím Centrální soud v Soulu (Koreji) poradí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama