Re-Legion je chystaná cyberpunková RTS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Re-Legion je chystaná cyberpunková RTS

Re-Legion je chystaná cyberpunková RTS

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

30. 5. 2018 12:49 1
Reklama

Rodinka realtimových strategií není v posledních letech tak početná, jak bychom si někteří přáli, a každý nový přírůstek je tak vítán s otevřenou náručí. Obzvlášť, jedná-li se kousek, který by rád do žánru vnesl i nějakou tu novátorskou myšlenku. Jako třeba Re-Legion, která klasické zdroje typu dřeva, kamení a železa nahrazuje především zdroji lidskými. Vaším hlavním původcem moci a síly zde totiž bude schopnost konvertovat spořádané občany v oddané kultisty bojující za vaši věc ve všehoschopné armádě.

Re-Legion vyvíjí malinké polské studio Ice Code Games a oznámen byl již letos v lednu, až nyní však máme konečně příležitost si hru prohlédnout v chodu na níže přiloženém oficiálním videu. A hned na první pohled je zřejmé, že podobně jako jejich předchozí dílko Deep Blue 3D Maze, bude i Re-Legion stylizován do nezaměnitelné zelenkavo-fialové barevné palety.

Hra se bude odehrávat ve fiktivní technokratické buducnosti, v níž ovšem ne každý je s vývojem společnosti a svým postavením v ní spokojen. V tu chvíli přichází ten správný moment pro výřečného a silného vůdce, jenž nabídne nespokojeným občanům odpovědi na jejich otázky a svá kázání zformuje do podoby nově vzniklého náboženství.

S rozrůstající se armádou věrných následovníků pak budete měnit podobu cyberpunkové budoucnosti k obrazu svému. Náboženství bude ovlivňovat hratelnost i hlouběji, modlením budete kupříkladu získávat víru potřebnou k používání speciálních schopností. Své využití ale jistě najde i skutečnost, že se hra odehrává v budoucnosti, takže bude kupříkladu přítomna i možnost hackování.

Re-Legion nám slibuje nabídnout klasickou RTS hratelnost, poutavé cyberpunkové zasazení a také silnou a dospělou příběhovou linii věnovanou náboženství a fanatismu, navíc lemovanou morálními volbami. Hra nabídne jak singleplayerovou kampaň, tak multiplayer. V přípravě je na PC a dočkat bychom se měli ve třetím kvartále letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama