Nordisk Film odkoupil Avalanche Studios
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nordisk Film odkoupil Avalanche Studios

Nordisk Film odkoupil Avalanche Studios

Martin Nahodil

Martin Nahodil

31. 5. 2018 10:10 1
Reklama

O Avalanche Studios jsme v minulých týdnech slyšeli především v souvislosti s novým dílem FPS Rage, na kterém pracují spolu s id Software. Včera ve večerních hodinách vyšlo oznámení, že nyní patří pod křídla společnosti Nordisk Film.

Nordisk Film je původně dánská společnost, která se více jak 100 let věnuje zábavnímu průmyslu. V minulosti spolupracovala se spoustou dalších subjektů. Podobně to začalo v loňském roce v Avalanche Studios, když se Nordisk Film stal minoritním akcionářem s podílem 10 milionů dolarů. Teď už ale vlastní většinu akcií studia. Bylo řečeno, že získání studia Avalanche je stálo 103 milionů dolarů, přičemž celková hodnota studia se pohybuje kolem 136 milionů.

"Byla to jednoduše vhodná nabídka ve vhodnou dobu a od vhodné společnosti," řekl Pim Hilfve, CEO Avalanche Studios. Také dodává, že už loni spolupracovali s Nordisk Filmem a byla to pro ně skvělá zkušenost. "Zatímco my umíme dělat hry s otevřeným světem, oni mají 111 let historie spolupracování s ostatními společnostmi."

I když se změnil majitel studia, tak by se v podstatě mělo vše zůstat při starém. Nordisk Film prý bude plně podporovat projekty studia a zároveň jim ponechá kreativní nezávislost. Na jejich nové výtvory, jako třeba Rage 2, by to tedy nemělo mít žádný vliv.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama