Servery Evolve budou v září vypnuty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Servery Evolve budou v září vypnuty

Servery Evolve budou v září vypnuty

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

2. 6. 2018 11:55 4
Reklama

Ne vždy stačí dodat kvalitní produkt a úspěch se automaticky dostaví. O tom vědí své vývojáři z Turtle Rock Studios, autoři multiplayerové akce Evolve. Ačkoli u recenzentů hra celkem obstála, u hráčů tolik nezabodovala. A tak se cesta hry z roku 2015 několikrát změnila, nejvýrazněji přechodem na free to play model rok po vydání. Ani to však nestačilo k oživení základny hráčů, a proto není velkým překvapením, že vydavatel 2K ukončí podporu serverů hry.

Evolve se vyznačovala především asynchronním multiplayerem pro pět hráčů, kde hrají čtyři hráči proti jednomu silnějšímu monstru ovládaným posledním z nich. V ukázkách to vypadalo dobře, ale v praxi to mezi hráči moc úspěchu nesklidilo. Technické problémy a zmatení kolem dvou season passů hře také moc nepomohlo.

Vypnutí serverů proběhne ve dvou krocích. Od 2. července nebude již možné nakupovat v herním ochodě a 3. září budou servery definitivně vypnuty. Aby ale hráči nepřišli o vše, co do hry za 3 roky její existence investovali, bude možné veškerý zakoupený obsah využívat v edici hry zvané „Legacy Evolve“. Jedná se o původní retailovou verzi hry, která přechází na peer to peer propojení hráčů. Ti se tak mezi sebou budou moci spojit napřímo, funkce jako zmíněný obchod, žebříčky, nebo hodnocené zápasy však budou ze hry odstraněny. Pro využití této možnosti stačí na Steamu hru spustit ze záložky „Betas“. Na konzolích bude přechod automatický.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama