SW od EA Vancouver asi bude mít příběh
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SW od EA Vancouver asi bude mít příběh

SW od EA Vancouver asi bude mít příběh

David Plecháček

David Plecháček

4. 6. 2018 11:25 15
Reklama

Pokud jste se báli, že změny v projektu Star Wars od bývalého studia Visceral povedou ke hře, v níž nebude přítomný příběh, možná jste se spletli. Alespoň to naznačuje nábor na novou pozici do týmu EA Vancouver, který má nově tento titul na starosti.

V minulosti se veřejnost vzácně shodovala na tom, že pravým důvodem změny vývojářů není nekvalita her, ale především nemožnost singleplayerovou hru dostatečně zmonetizovat. Nebudeme teď řešit, do jaké míry to byla pravda, ostatně debata byla ovlivněna i paralelní kauzou s mikrotransakcemi v druhém Battlefrontu, oficiální stanovisko v každém případě hovořilo pouze o tom, že lineární hry už netáhnou tolik, jako v minulosti. Nebo alespoň to byla slova Blake Jorgensena.

Absence linearity ale neznamená absenci příběhu. To jsou dvě proměnné, jejichž kombinace může být různá a nejsou závislé na sobě. Jedna z pohledávaných pozic totiž odkazuje ke spolupráci na singleplayerové kampani. Pravdou ale je, že tato pozice obnáší i spolupráci na online části hry a live službách.

Je otázkou, jaký kočkopes ze hry vznikne. Samozřejmě hráče napadá obdoba známého Destiny od Bungie, na druhou stranu EA už jednu takovou hru v záloze má – Anthem. Druhou otázkou poté je, kdy se dozvíme více. Každý rok bychom si přáli nové Hvězdné války na E3, ale z nich jsme zatím viděli jen dvakrát Battlefront. Studio EA Vancouver toho má ale asi hodně před sebou, bohužel. Naštěstí můžeme doufat i v jiné projekty, například od studia Respawn, tedy od autorů Titanfallu. Hra, která se zdála být nejdál, je teď asi nejpravděpodobnější. Ale možná, že letos na E3 na nic takového nebude prostor. A možná ještě ani čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama