Jsou toto mechanismy z Death Stranding?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jsou toto mechanismy z Death Stranding?

Jsou toto mechanismy z Death Stranding?

David Plecháček

David Plecháček

7. 6. 2018 06:05 6
Reklama

Death Stranding je hrou, ze které se může vyklubat cokoliv. Těch několik minut ze hry spoustě lidí stačilo, aby byli utvrzení v názoru, že se bude jednat o jedinečný projekt jedné geniální mysli, od které člověk neví, co by měl čekat. Tak nějak lze shrnout Hidea Kodžimu. Shodneme se tak na tom, že nástin hry by asi měl být dost fantaskní, skoro až přitažený za vlasy. Ano? Dobře, tak my tu pro vás jeden takový máme.

To, co se na následujících řádcích dočtete, má kořeny na diskuzním fóru 4chan. Je to tak daleko od nějakých „zaručených“ informací, jak jen může být. Přesto nás popis Death Stranding, tak, jak se tam objevil, nadchl. Je to přesně ten inovativní nástin, který bychom od hry slavného autora čekali. Z informací vyplývá hned několik věcí, od zbraní a vozidel různých časových období, tedy od mušket až po energetické meče, až po to, nakolik je Death Stranding exkluzivitou, či zda vyjde i na jiných platformách.

To nejzajímavější je ale příběh. Jenže jak začít? Možná od dítěte, jehož motiv se objevil ve všech videích. Dítě je jedinečné, není to prý něco, co se objeví kdykoliv, kdy zapnete hru. Je to entita, která má svůj vlastní život. Doslova. Jako taková ale způsobuje problémy s časem a s dimenzemi, jinými slovy ona je klíčem k multiplayeru.

Abyste pochopili význam entity/dítěte: Jakmile hráči dorazí na konec, čeká je globální rozhodnutí – zabít dítě a tím de facto ukončit multiplayer, nebo jej nechat žít a hráče, kteří se navzájem ovlivňují, nechat hrát stále stejným způsobem? Death Stranding je v podstatě neustálý, nepřetržitý online zážitek. Hráči dělají v průběhu hry rozhodnutí, které může ovlivnit i vás, respektive vaší časovou linii nebo dimenzi. Tato rozhodnutí poté roztáčí spirálu, kterou moc dobře známe – efekt motýlích křídel. Tyto pozitivní, ale samozřejmě negativní věci mohou ovlivnit vaší instanci kdykoliv, i když zrovna nebudete Death Stranding hrát. Obdobně funguje PvP – ano, můžete narazit i na dalšího hráče, pokud se zrovna bude nacházet ve vašem čase a vaší realitě.

Jakmile zemřete, obě tyto konstanty se vám uzavřou. Co následuje, víme. „Obrovský záblesk, exploze. Záře, která dává život. Ale následuje další exploze, která bude naše poslední,“ jak říkal Sam v podání Normana Reeduse. Ano, bude následovat koloběh událostí, které zapříčiní Samův pád oceánem až na samé dno. A pak se opět zhmotníme, někde jinde, někdy jindy, v nové dimenzi a v jiném čase.

Právě konec nástinu je prý odpovědí na to, co se děje se světem a důvodem, proč vymírají světové oceány. Lidé, hráči svými mrtvými těly zamořují mořská dna, otráví je a spolu s tím i mořský život, který je následně vyplaven na pobřeží. No… to zní super, ne?!

Tady informace nekončí. Podle všeho by hra měla vyjít zkraje roku 2020, hra byla interně odložena. 4chan dává odpověď i na otázku exkluzivity, ano, hra vyjde v první řadě na PS4, ale po nějaké době je prý ve hře i vydání na PC – ne ale dříve, než po 12 měsících. Sony by si údajně přála exkluzivitu kompletní, a s Kodžimou stále jedná. Je tak možné, že se tyto informace ještě změní.

Příspěvek dává určitý náhled i na to, co čekat od E3. Dotyčný, který za těmito informacemi stojí, prý neviděl celý trailer, ale jen jeho konec. Ale ten už jsme viděli i my, Norman/Sam bude ležet nahý na pláži, bez života. V tu chvíli se na pódiu objeví sám Kodžima, sám se ujme ovladače, synchronizuje jej se hrou a Samův náhrdelník se rozzáří stejnou barvou, jakou bude mít dioda na zadní straně DS4. Pak bude následovat chvíle hraní, ale na konci se opět dostaneme ke zmíněnému traileru. Na jeho začátek, který uvidíme tentokrát očima hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama