Nová battle royale hra TABG válcuje Steam
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nová battle royale hra TABG válcuje Steam

Nová battle royale hra TABG válcuje Steam

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 6. 2018 12:19 4
Reklama

Hra Totally Accurate Battlegrounds se nebere moc vážně. Hráčská veřejnost počin studia Landfall prakticky okamžitě označila jako parodii battle royale žánru. Autorům hry však tato nálepka evidentně nedělá žádné vrásky. Už dva dny po premiéře na Steamu TABG předčila mnohem ambicióznější tituly oblíbeného žánru, jako například nedávno zrušené Radical Heighst.

TABG si vyzkoušelo již dvacet tisíc hráčů, což je hranice, k níž se neúspěšný počin Cliffa Bleszinskiho ani zdaleka nepřiblížil. Nutno dodat, že obě hry byly na Steamu k dispozici zdarma. TABG si mohou hráči prvních sto hodin od vydání hry pořídit zdarma, poté se bude prodávat za pět dolarů. A co je tedy na této hře tak unikátní?

Samotní autoři jí popisují jako „last-weirdo-standing battle royale game”. Výstřednost hře skutečně nechybí. Inspirace PUPG je patrná na první pohled, ve hře dokonce lze jako zbraň použít pánvičku, to snad mluví za vše. Na hráče čeká pestrá paleta zbraní – samopaly, pušky, klasické pistole, ale také třeba samostříl. Na zbraně lze samozřejmě přimontovat všemožná udělátka – tlumiče, hledí a tak dále. Nechybí ani výbušniny, ani dopravní prostředky. Vývojáři navíc mluví o jedinečné fyzice. Už v traileru je patrné, že zpětný ráz odstřelovací pušky umí pěkně kopnout, což může být pro hráče osudný okamžik, zvlášť pokud stojí třeba na úzké konstrukci mostu.

Hra působí vcelku zábavně. Sice obsahuje nepřeberné množství chyb, ale s tím se vzhledem k povaze titulu tak nějak počítá. TABG si na Steamu můžete vyzkoušet i vy, zatím stále zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama