Cyberpunk 2077 vyjde na současnou generaci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cyberpunk 2077 vyjde na současnou generaci

Cyberpunk 2077 vyjde na současnou generaci

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

16. 6. 2018 07:54 21
Reklama

Zhruba hodinová ukázka prezentovaná na E3 za zavřenými dveřmi udělala ze Cyberpunku 2077 jednu z nejdiskutovanějších her výstavy. Po představení naživo hrané ukázky se novináři shodují na tom, že nová hra od tvůrců známého Zaklínače je výjimečná nejen svou hratelností, ale především technickou stránkou. To v mnohých vyvolalo otázky, jestli se hry vůbec dočkáme na dosluhující generaci konzolí.

Vzhledem k tomu, že Sony i Microsoft veřejně naznačují vývoj nových konzolí a neurčitému datu vydání Cyberpunku 2077 by tyto dohady nebyly vůbec zcestné. Je totiž téměř jisté, že některé letos oznámené hry to na PS4 a Xbox One už prostě nestihnou. To se ale Cyberpunku 2077 nestane, protože ačkoli hra vypadá technicky velmi pokročile, vyjde ještě na současné konzole. O tom nás po častých pochybách ujistil designer Patrick Mills, přičemž nevylučuje vylepšenou verzi hry na modernějším hardwaru.

Je až neuvěřitelné, kolik pozornosti pro sebe utrhla hra, z níž většina lidí na světě neviděla jedinou vteřinu gameplaye. Ti, kteří tu možnost měli, popisují mimo jiné propracované živoucí město plné detailů a naturalistické zobrazení akce. Hra se tak vedle The Last of Us Part II pravděpodobně zařadí mezi ty násilnější tituly. Vychvalované technické zpracování zřejmě dobře pomůže uvěřitelnosti akce, a proto by násilí nemuselo vypadat prvoplánově a lacině, což hrám tohoto typu sice dodá na vážnosti, ale jistě se pro mnohé stanou i terčem kritiky. Jak se autorům podařilo vybalancovat tuto stránku hry se však můžeme prozatím pouze domýšlet. Pokud chcete být mezi prvními, kteří si po vydání hru vyzkouší, můžete si jí předobjednat na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama