Nedotýkejte se podlahy v betě Hot Lava
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nedotýkejte se podlahy v betě Hot Lava

Nedotýkejte se podlahy v betě Hot Lava

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

18. 6. 2018 07:56 4
Reklama

Kanadské vývojářské studio Klei Entertainment si vybudovalo svou kvalitní tvorbou v posledních letech mezi příznivci nezávislých her solidně zvučné jméno. Doposud žádný z jejich kousků nepostrádal originalitu, odlehčenost, švih, vtip ani pokaždé naprosto jinou, přesto vždy chytlavou, náplň.

Ať už vzpomeneme třeba brutální 2D řežbu Shank, sebemenší chybku neodpouštějící survival Don´t Starve, stylovou tahovku Invisible, Inc. nebo (zatím nedokončený) Oxygen Not Included, praštěný simulátor stavitele a manažera základny. Není tak divu, že ani od jejich nejnověji chystaného kousku nazvaného Hot Lava, nečekáme nic méně, než neotřelý ranec návykové zábavy.

Hot Lava je bláznivou first person akcí útočící na nejryzejší dětskou bezstarostnost, hravost a fantazii dřímající v každém z nás. Staví totiž na základech všeobecně známé dětské hry na to, že podlaha v místnosti je pokryta něčím nebezpečným (v tomto případě lávou) a pohyb je tak možný pouze přeskakováním po jednotlivých kusech nábytku. V jádru se tak jedná o bláznivý a adrenalinový simulátor parkouru v netypických a zároveň všem blízkých prostředích, jako různé místnosti v domě nebo třeba školní třída. Hra by měla být zábavná jak v jednom, tak ve více hráčích.

V Klei už na Hot Lava (vedle Oxygen Not Included a přídavků k Don´t Starve) pracují dva roky a nyní poměrně v tichosti a uprostřed E3 vřavy spustili na Steamu otevřenou betu. Ta, poněkud překvapivě, není součástí programu early access, což znamená, že není nijak výrazně propagována na hlavní stránce a je tak určena především fandům konceptu a vývojářů. Důvodem upřednostnění komornější formy testování Hot Lava je dle vyjádření Klei skutečnost, že hra zatím není na masivní humbuk spojený s early access připravena.

Vy už o tom teď ale víte, takže pokud vás tento koncept zaujal, nic vám nebrání v tom, si hru pořídit na Steamu za cenu 8,19 euro (za cenu dostanete dvě kopie, z nichž jednu můžete věnovat kamarádovi) a do otevřené betaverze se zapojit. A pro dokonalé navození atmosféry dětství a brzkých sobotních rán strávených u akčních animáků, si nezapomeňte pustit přiložený parádní pětiminutový trailer vydaný u příležitosti spuštění betaverze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama