Studia Microsoftu nemusí dělat online hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studia Microsoftu nemusí dělat online hry

Studia Microsoftu nemusí dělat online hry

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

18. 6. 2018 16:55
Reklama

Pravděpodobně největším překvapením E3 konference Microsoftu bylo oznámení o akvizici nových studií, sdružených pod značkou Microsoft Studios. Zatímco o koupi tvůrců série Forza, Playground Studios, nepochyboval už několik měsíců před oznámením takřka nikdo, takoví fanoušci Ninja Theory doteď neskrývají obavy nad budoucím směřováním oblíbených značek. Nejen jejich obavy se teď pokusil rozptýlit nově jmenovaný šéf Microsoft Studios, Matt Booty (ano, to je jeho opravdové příjmení).

Ten v rozhovoru s portálem Metro GameCentral přiblížil strategii, kterou vůči novým akvizicím hodlá Microsoft uplatňovat. Konkrétně byla řeč o Compulsion Games (We Happy Few), již jmenovaném Ninja Theory (Hellblade, Devil May Cry, Enslaved) a novém studiu The Initiative, vedeném bývalým šéfem Crystal Dynamics, Darrellem Gallagherem.

Booty tvrdí, že Microsoft si je plně vědom toho, že singleplayerové tituly jako Hellblade: Senua’s Sacrifice jsou velmi populární. Zároveň ale ví, že dnešní virtuální zábava se čím dál více točí okolo komunity, poněvadž právě online hraní je v současnosti populárním trendem a nejinak tomu bude i v budoucnu. Microsoft však respektuje existenci obou skupin hráčů, a proto nechce prioritizovat tituly jen na základě toho, zda umožňují online interakci. „S akvizicí Ninja Theory nebo Compulsionu je to tak, že pokud se rozhodnou pro vývoj další hry jako Hellblade nebo We Happy Few, což jsou obojí tituly orientované na jednoho hráče, je to v pořádku. Chceme, aby naše týmy dělaly hry, které by dělat chtěly.“

I přes počáteční obavy ohledně směřování studií to tedy vypadá, že Microsoft nechce novým akvizicím nijak výrazně mluvit do portfolia. Zároveň však známe praktiky velkých vydavatelů, kdy kupříkladu EA dříve ve velkém kupovala talentovaná studia jen proto, aby je brzy zase zařízla. Nezbývá tedy než doufat, že tato veřejná prohlášení budou tentokrát podložena i činy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama