Nové informace o Dying Light 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové informace o Dying Light 2

Nové informace o Dying Light 2

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

19. 6. 2018 05:17 3
Reklama

Oznámení druhého dílu Dying Light bylo jedním z nejzajímavějších momentů konference Microsoftu na E3. Částečně možná proto, že nebyl součástí dnes již kultovního Walmartovského úniku, ale také z toho důvodu, že od povedeného prvního dílu této zombie akce s otevřeným světem uplynulo již více než tři roky. A díky kreativnímu řediteli Adrianu Ciszewskému již teď víme, že pokračování bude větší, hezčí a samozřejmě po všech stránkách lepší.

V rozhovoru pro DualShockers jsme se dozvěděli, že shrnutí všech zásadních změn mezi díly by vystačilo i na celou konferenci. Jelikož žádná taková bohužel v plánu není, musíme si vystačit třeba s informací, že noc již není pro hráče omezujícím faktorem. Ba právě naopak – může se stát jeho zbraní a výhodou. Noční prostředí totiž znamená více příležitostí k boji, který by se ale neměl sestávat jen ze zběsilého úprku či schovávání se před armádou tlejícího masa.

Jelikož druhý díl se odehrává poměrně dlouhých patnáct let po vypuknutí epidemie, lidstvo se již do jisté míry naučilo žít s chroptícími sousedy. To také znamená, že na čtyřikrát větší mapě naleznete i městské části, které obývají pouze lidé. Nemusíte se však bát, že byste byli ochuzeni o nakažené, kteří se zase budou ve větším měřítku scházet jinde. A jelikož v noci vylézají ze svých skrýší, tehdy nastane vaše šance na odcizení jejich pokladů. Právě tehdy bude ve vysoké míře používán oblíbený parkour, jelikož vchody do těchto obydlí nebudou jednoduše přístupné.

Všechny tyhle změny by pak měly znamenat, že prozkoumávání světa bude pro hráče větší zábavou. Dalo by se samozřejmě spekulovat o tom, jestli také nepovedou k citelnému zjednodušení hry, na výsledek si však pravděpodobně ještě nějakou tu dobu počkáme – tvůrci z polského Techlandu totiž zatím neupřesnili, kdy se na jejich ambiciózní výtvor můžeme těšit. Pokud však na Dying Light 2 napjatě čekáte, není nic jednoduššího, než si hru předobjednat na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama