Karetní hra od Mojangu mění název
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Karetní hra od Mojangu mění název

Karetní hra od Mojangu mění název

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 6. 2018 08:21
Reklama

Hra od studia Mojang to neměla jednoduché. Nabídla sice zajímavé nápady, nicméně v konkurenci dalších karetních titulů rychle zapadla. Slyšet o ní bylo spíše díky kontroverzní kauze. ZeniMax Media, vlastník Bethesdy a značky The Elder Scrolls, žaloval Mojang kvůli jeho snaze nalepit si na slovo „Scrolls” vlastní trademark.

Spor nakonec skončil tak, že ZeniMax poskytl studiu Mojang licenci na používání značky, přičemž Mojang musel na vlastní trademark zapomenout. Podmínky rozhodnutí však nejsou známé. Je možné, že poskytnutá licence byla časově omezená, případně příliš drahá. Může tedy jít o jedny z důvodů, které vedly ke změně názvu hry.

Scrolls byly totiž přejmenovány na Caller's Bane. Hra navíc přesedlala na free-to-play model. Vývojář Mojangu Måns Olson následně ubezpečil fanoušky, že se jejich milovaná hra v jiných ohledech nezměnila. Aktuálně však běží pouze na hráči vytvořených serverech, oficiální servery byly totiž vypnuty již 13. února.

Změna jména by se dala chápat jako další hřebíček do rakve kdysi ambiciózního projektu. Možnost spustit hru na vlastním serveru lze interpretovat jako předání otěží hráčům, čímž Mojang pravděpodobně zcela definitivně uzavírá příběh Scrolls.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama