Super Mario Run utržilo 60 milionů $
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Super Mario Run utržilo 60 milionů $

Super Mario Run utržilo 60 milionů $

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

5. 7. 2018 15:05 5
Reklama

Nintendo přestalo ignorovat chytré telefony a benefitují z toho obě strany – jak japonská společnost, tak zákazníci. Zatímco mobilní hráči dostali v prosinci roku 2016 (resp. na jaře 2017 v případě Androidu) poměrně kvalitní titul s Mario licencí, Nintendo sklízí slušné tržby, které se v těchto dnech vyšplhaly již na 60 milionů dolarů, tedy v přepočtu 1,33 miliardy korun. To alespoň reportuje Sensor Tower, společnost, která analyzuje herní data.

Zpráva je zajímavá také z toho hlediska, že Super Mario Run neobsahuje žádné mikrotransakce. První čtyři levely jsou zadarmo, zbytek hry je dostupný po jednorázovém zaplacení částky, která v tuto chvíli činí 249 Kč. Většina výdělků, tedy celých 43 %, pochází z USA, za zmínku stojí i 17 % náležících Japonsku.

A zaujme i podíl jednotlivých verzí na finančním výsledku, celých 77 % celé sumy totiž přichází z iOS, což je dáno nejen pozdějším launchem na Androidu, ale také faktem, že uživatelé Applu raději utrácejí. Celá zpráva je pak poměrně kontrastní s prohlášením Nintenda z minulého roku, ve kterém tvrdí, že i přes profitabilitu titulu prodeje Super Mario Run zaostaly za očekáváním.

A co vy, hrajete si na telefonu s knírkatým italským instalatérem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama