První video o Twin Mirror od autorů LiS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První video o Twin Mirror od autorů LiS

První video o Twin Mirror od autorů LiS

David Plecháček

David Plecháček

12. 7. 2018 09:56
Reklama

Dontnod má napilno, ale jak se zdá, po odbočce k Vampyru se chce věnovat tomu, co mu jde nejlépe. Nedávný Captain Spirit byl ochutnávkou před druhým Life is Strange, ale kromě něj pracují vývojáři i na tajemstvím zahaleném Twin Mirror. I když má tato hra k vydání poměrně daleko, Oskar Guilbert naznačit alespoň nějaký základ, oč vlastně půjde.

Jelikož jsme už v úvodu prozradili, že Dontnod veskrze pokračují v nastoleném trendu, zdá se, že se Twin Mirror od Life is Strange příliš lišit nebude. Hlavní hrdina Sam bude opět člověkem, jehož osud budou mít v rukou hráči. Novinka ale možná bude ještě tajuplnější a temnější než příběh Max a Chloe, nicméně Samův příběh začíná dost podobně jako ten Maxin.

Sam se vrací po letech ve svých třiceti domů do svého rodného města Bassword v Západní Virginii. Celý příběh odstartuje řetězec několika událostí, s nimiž je hlavní hrdina hry konfrontován. Opět do jisté míry půjde o minulost, o svou minulost i její přijetí a o to, kým vlastně Sam je. Výkonný ředitel bohužel nebyl v novém vlogu nijak konkrétní, nicméně kdyby lidé ve stejném duchu popisovali před lety i první Life is Strange, nedivili bychom se.

Obecnost ale nechává spoustu volného prostoru, jakým směrem se může příběh vyvinout. V každém případě se jedná o příběh, který má studio v hlavě už několik let, až teď ale nastala ta správná chvíle, kdy jej realizovat. Opět ale půjde o velice emotivní zážitek, který budeme popohánět vlastními volbami a interakcemi s ostatními, které nás přivedou k několika různým koncům. „Neexistuje dobrý ani špatný průchod,“ říká Guilbert na videu.

Příběh zkrátka bude takový, jaký chcete, aby byl. Doslova bude představovat nastavené zrcadlo hráčovi osobnosti. Kromě toho se hra liší od předchozích děl i inovativním přístupem ke gameplay mechanismům, byť výkonný ředitel Dontnodu opět nechtěl mluvit konkrétně. Hra ale zdá se představí něco, co v předchozích projektech nebylo a co udělá z Twin Mirror více hru. Další novinkou je nutnost „vyšetřování“ toho, co se stalo. Ať už se v Basswordu děje cokoliv, hlavní hrdina tomu chce přijít na kloub, a tak bude často zkoumat své okolí a hledat různé na první pohled skryté věci různého druhu.

Zaujatí? Dobře! Nezbývá než doufat, že odlišností bude spíše více, než méně. Na Twin Mirror si ještě nějaký čas počkáme, hra pravděpodobně vyjde příští rok na PC, Xboxu One a PlayStationu 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama