Vychází DLC Lost on Mars pro Far Cry 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vychází DLC Lost on Mars pro Far Cry 5

Vychází DLC Lost on Mars pro Far Cry 5

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 7. 2018 11:13
Reklama

Pátý díl série Far Cry nakonec v mých očích nedopadl tak dobře, jak jsem doufal, což si ostatně můžete přečíst v recenzi. Ubisoft ale hru nadále podporuje, a to nejen v rámci komunitních eventů a režimu Arcade, ale i skrz placená DLC. To první s názvem Hours of Darkness jsme si ukázali během nočního streamu E3 konferencí a vzalo nás proti proudu času do války ve Vietnamu. To aktuální je o poznání ztřeštěnější.

Právě dnes totiž vychází v pořadí druhé rozšíření s názvem Lost on Mars a je nasnadě, kam se vydáme tentokrát. V roli poněkud pomalejšího pilota Nicka Rye, kterého si určitě pamatujete ze základní hry, se skrze řadu nešťastných okolností objevíme na rudé planetě. Prsty v tom má starý známý ňouma Hurk, který se společně s umělou inteligencí Annou snaží zastavit invazi mimozemských insektoidů, kteří si dělají zálusk na náš domovský svět.

Lost on Mars sází především na ztřeštěný humor a z prvních pár desítek minut je jasné, že se vývojáři zuby nehty snažili napodobit úspěch populárního Blood Dragonu. Něco tomu ale chybí, jakkoli jsou Hurkovy průpovídky občas vtipné a nechybí ani dávka sebereflexe v podobě opětovné nutnosti zdolávat obří věže.

DLC je tentokrát mnohem vertikálnější díky jetpacku, nepřátelé v podobě vesmírné žoužele umějí být nepříjemně vražední a občas je lepší nedráždit jejich smysly pohybem po povrchu a raději volit cestu po pevných bodech, protože jsou schopni vás vysledovat skrz chůzi po písku. Výlet na Mars váš arzenál obohacuje o nové zbraně, které si vyrábíte za utržený sliz z padlých protivníků a postupně odemykáte osvobozováním nových oblastí. Přestože se nejedná o kdovíjak objevný přídavek, na několik hodin vás pravděpodobně zabaví, navíc přidává nové předměty do zmíněného režimu Arcade. Určitě si toto DLC ukážeme i ve vysílání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama