Shadow of War už je bez mikrotransakcí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shadow of War už je bez mikrotransakcí

Shadow of War už je bez mikrotransakcí

David Plecháček

David Plecháček

18. 7. 2018 10:23 6
Reklama

Jestli se dá hovořit o nějaké šedé myši loňského podzimu, nemastně a neslaně dopadlo Middle-earth: Shadow of War. Titul, jenž si pohrával se zavedenými reáliemi světa J.R.R. Tolkiena, nepřesvědčil úplně ani po herní stránce. Zájem vyvolal především endgame, tzv. Shadow Wars, v nichž se kloubil zdlouhavý grind s možností přilepšit si prostřednictvím mikrotransakcí.

Nezapomeňme, v jaké době Shadow of War vyšlo. Warner Bros., respektive studio Monolith to sice za lootboxy neschytalo tolik jako DICE s druhým Battlefrontem, ale i tak se bedny s náhodným obsahem staly tématem číslo jedna. Pokud se o novince mluvilo, bylo to právě v souvislosti s mikrotransakcemi, za něž si člověk mohl pořídit lepší výbavu nebo legendární skřety. V minulosti došlo k jejich redukci, avšak ve hře tato část nadále v upravené podobě zůstala.

K dnešnímu dni ale dochází k mnohem radikálnějšímu řezu. Warneři se rozhodli, že mikrotransakce ze hry kompletně odeberou. Respektive dnes došlo k odstranění celého marketu. Náhodný obsah ale v Shadow of War stále má své místo, byť jej budete získávat už pouze v průběhu hry. Odměny za online vendety nebo dobývání pevností v podobě skřetů už tak logicky nebudou v obchodě čekat na „rozbalení“, ale budou k dispozici u správy vašich jednotek. Herní měna Mirian bude sloužit pouze k utrácení za tréninky nebo úpravu armády.

S těmito změnami souvisí i úpravy Shadow Wars. Tato část hry se nyní jmenuje Epilogue, přičemž došlo k přidání dílčích příběhů postav, s nimiž se setkáte v rámci příběhu. Svou roli zde opět sehraje například Odula. Dokončení této zdlouhavé části hry ale přinese větší odměnu, než jen „pravý konec“, ke kterému byste měli dojít. Talion dostane nové schopnosti, dovednosti a ještě více využije síly, kterou mu hra propůjčila.

Abychom zkompletovali seznam změn, tak dodáme, že byl zvýšen level cap na 80, s čímž souvisí i vyšší level cap pro nepřátelské skřetí kapitány. Hráči ale mohou získávat zkušenostní body rychleji díky Nemesis misím, apod. Mimochodem, Nemesis systém byl taktéž upraven a nyní nabízí větší počet legendárních skřetů k podmanění. Zároveň ale nabízí více možností, jak vytrénovat vlastní jednotky. No a ve hře, která se odehrává mezi Hobitem a Pánem prstenů, jsou i nové skiny. Dáte Shadow of War šanci? Své kvality má. Přečíst si můžete stále aktuální recenzi, hru si případně můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama