Přichází multiplayer pro Stardew Valley
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Přichází multiplayer pro Stardew Valley

Přichází multiplayer pro Stardew Valley

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

21. 7. 2018 07:00
Reklama

O tom, že populární farmářské RPG brzy vstoupí do multiplayerových vod, jsme vás poprvé informovali na počátku května 2016. I z toho se tedy dá odvodit, jak jsou pojmy jako „brzy“ relativní. Po více než dvou letech pro vás ale máme dobrou zprávu – konkrétní datum, kdy se tak stane.

Beta multiplayeru se do počítačových verzí dostala v květnu, plnou verzi pak můžeme očekávat 1. srpna. Hra pro více hráčů se má časem dostat i na všechny konzole, datum vydání však nebylo upřesněno.

A co vás vlastně v „mulťáku“ čeká? V rámci takřka zenového zážitku, který základní hra nabízí, samozřejmě nečekejte žádné deathmatche. Základní mechanikou bude kooperace až čtyř hráčů, kteří mohou společnými silami stavět farmy nebo chránit úrodu před vetřelci. Novinkou je třeba chatovací okno nebo smajlíky, které vám pomohou v online i LAN interakci s ostatními hráči.

Fajnšmekři si pochutnají také na možnosti ženitby a následného rozvodu, brzy tedy očekáváme reálné svatby na základě těch herních, pixelovatých. Potěší i možnost škálovatelné obtížnosti, kterou využijete při spolupráci jak se zkušenými farmáři, tak s naprostými nováčky.

Stardew Valley tak dostává další obří porci obsahu, která ještě více natáhne délku hraní, která se na serveru How Long To Beat momentálně pohybuje nad metou osmdesáti hodin. A pokud hru náhodou ještě nevlastníte, můžete to napravit v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama