Tahovka Xenonauts 2 uspěla na Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tahovka Xenonauts 2 uspěla na Kickstarteru

Tahovka Xenonauts 2 uspěla na Kickstarteru

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

21. 7. 2018 17:05 1
Reklama

Pokud máte rádi hry ze série X-COM, určitě jste někdy slyšeli o značce Xenonauts. První díl se před čtyřmi lety náramně líbil Tomusovi, od té doby však čas již lehce pokročil – po nadmíru úspěšné kickstarterové kampani se na nás totiž brzy chystá druhý díl.

Sci-fi tahová strategie Xenonauts 2 si pohrává s myšlenkou invaze mimozemšťanů v době studené války, a pro fanoušky se zjevně láká o zajímavé zasazení. Již první díl si na Kickstarteru z požadovaných 50 tisíc dolarů odnesl více než trojnásobek, jeho pokračování ale bylo ještě úspěšnější. Z cíle 50 tisíc liber se podařilo vybrat bezmála čtyřnásobek, což pro hru zajistí mj. několik stretch goalů, pro jejichž pořadí fanoušci sami hlasovali. Dočkají se tak upravitelných zbraní, náhodných eventů, podrobnějších zranění, nového arzenálu, a hlavně podpory modů, která byla velkým tahákem prvního dílu.

Nezávislí vývojáři z londýnského studia Goldhawk Interactive pak dodávají, že si finanční podpory opravdu váží – vždyť tým okolo hry se sestává pouze z pěti zaměstnanců, kterým čas od času vypomáhá několik externistů.

Na sequelu Xenonauts se pracuje již čtyři roky, nějaká práce se však na hře stále najde. Uzavřená beta pro backery by měla začít někdy v říjnu, v lednu by se pak hra měla dostat do Early Accessu. Pokud vás Xenonauts 2 zaujal, doporučujeme také vyzkoušet soubojové alfademo, které tvůrci nedávno zveřejnili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama