Crying Suns chce být příběhovějším FTL
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Crying Suns chce být příběhovějším FTL

Crying Suns chce být příběhovějším FTL

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

23. 7. 2018 14:55
Reklama

Bude to už dlouhých šest let od doby, kdy herní svět okouzlilo FTL, minimalistická indie rogue-like hra, ve které jste se starali o posádku lodi, prchající před takřka jistou záhubou. Od té doby se vynořilo několik podobně laděných titulů, přičemž momentálně posledním z nich je Crying Suns, tohoto času sbírající finance na Kickstarteru.

A nutno podotknout, že crowdfundingová kampaň se vývojářům z Montpellieru daří na výbornou. Požadovanou částku 25 tisíc eur totiž už v těchto chvílích dvakrát překonali, přičemž do konce kampaně zbývá ještě osm dní.

Studio Alt-Shift, které za hrou stojí, na ní vypichuje hlavně explorační složku v procedurálně generovaném vesmíru, taktické souboje na hexové mapě, mraky příběhových zvratů a také zajímavou, temnotou nasáklou atmosféru. Tu ostatně můžete očíhnout nejen na přiloženém videu, ale také skrze demo, obsahující jeden z celkem čtyřiadvaceti sektorů, které by měly být dostupné v plné hře.

Vydání Crying Suns je naplánováno na prosinec tohoto roku, přičemž se jej nepřekvapivě dočkáme pouze na počítačích. Později tvůrci počítají také s verzí pro iPady.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama