RTS Northgard obohacuje hadí DLC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RTS Northgard obohacuje hadí DLC

RTS Northgard obohacuje hadí DLC

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

23. 7. 2018 08:35
Reklama

Sympaticky stylizovaná grafika, půvabná krajina bohatá na zalesněné stráně, tůňky i zelenkavé louky, stavba malebných prťavých domečků i klany pojmenované jako zvířátka. Na první pohled možná Northgard nepůsobí jako festovní RTS inspirovaná klasikami žánru jako Civilizace, Settlers, Age of Empires nebo novější Banished, a přitom přesně tou je.

Již v předběžné verzi si hra získala zájem stovek tisíc stratégů a po březnovém přechodu do plné verze se dočkala kladných hodnocení. Nyní si její košatou hratelnost mohou zájemci navíc obohatit prvním placeným DLC, zvaným Clan of The Snake. K šesti zvířecím klanům ze základní hry (hrát se dalo kupříkladu za klan vlčí, medvědí, kančí nebo havraní), přibývá sedmé hratelné společenství, tentokrát zasvěcené hadům.

Clan of the Snake přináší nové mechanismy a bude vyžadovat trošku jiný přístup k hraní, než jsme zvyklí ze základu. Členové klanu neprahnou po slávě (fame), a tak u nich není možné dosáhnout vítězství zaměřeného tímto směrem, pořád ale můžete zvítězit například skrze obchod, znalosti nebo třeba soupeře postaru převálcovat v boji. Klan vede výbojná dívčina jménem Singy, která je zkraje jen o málo silnější, než běžná bojová jednotka, avšak s postupujícím časem (ve hře plynou roční období) automaticky nabývá na síle a získává tak mocné schopnosti, a to až po tu nejsilnější, umožňující jí vypálit políčko a tím získat různé bonusy. Hadi obecně upřednostňují záškodnickou taktiku, a tak bonusy získávají také například za zabíjení civilistů nebo kradení vědomostí ostatním klanům.

Spolu s placeným DLC do hry přichází také bezplatný update (není k němu potřeba vlastnit DLC), který do hry mimo jiné přidává novou jednotku zvanou Skirmisher dostupnou všem klanům. Jednotka je o 20 % rychlejší než ostatní a je zároveň o něco zranitelnější, za to může rychle a nepozorovaně cestovat po mapě, protože ni na neutrálních políčcích nebudou automaticky útočit divoká zvířata. Došlo také ke změnám ve vybalancování jednotlivých klanů a podmínkách vítězství.

DLC Clan of the Snake se dá pořídit na Steamu za 4,49 euro a k jeho hraní pochopitelně potřebujete vlastnit základní hru. Ta je v rámci digitální distribuce k mání například také na Xzone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama