Sledujte nové záběry z Dakar 18
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte nové záběry z Dakar 18

Sledujte nové záběry z Dakar 18

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 7. 2018 16:56 5
Reklama

Unikátní počin studia Bigmoon Entertainment se řítí do finiše. Dakar 18 vychází již v září a tak je přirozené, že se o hře začíná více mluvit. Vývojáři slibují realistickou simulaci populárního závodu, se vším, co k Dakarské rallye patří. Především tedy pět kategorií – auta, motorky, trucky, čtyřkolky a buginy. V novém videu jsme se o hře dozvěděli hned několik zajímavých informací.

Redaktoři serveru Team VVV měli možnost hru vyzkoušet. Získali také komentář od výkonného ředitele Bigmoon Entertainment. Ten se pro herní byznys narodil, no řekněte sami – v jakém jiném oboru by měl pracovat člověk se jménem Paulo J. Games? Ve videu vášnivě vysvětluje, jaký vlastně Dakar 18 je.

Ve hře podle něj nejde pouze o to být co nejrychlejší. Mnohem více záleží na tom, aby hráč celý závod přežil a vůbec dojel. Klíčová je třeba schopnost orientace v poznámkách, čtení značek a umění naslouchat navigátorovi. Najít záchytné body v obřím otevřeném světě není jednoduché. Rozloha totiž činí celých 18 tisíc kilometrů čtverečných – hra je podle Gamese přibližně 180krát větší než GTA V.

Zásadní je také počasí. Vzhledem k tomu, že dokončení jedné etapy může trvat až tři hodiny, může se počasí během této doby často měnit. Počasí ovlivňuje terén, terén působí na chování vozidel. Jízda blátem se nedá srovnávat s jízdou po šutrech. A právě kameny a další pevné překážky mohou ovlivnit vozidlo tím, že mu přivodí nepříjemnou závadu. Poškozením je lepší předcházet, třeba právě posloucháním navigátora a opatrnou jízdou. Jako samozřejmost se pak jeví nutnost hlídat obsah palivové nádrže.

Vývojáři pracují také na multiplayeru. Kromě klasického online zápolení, případně kooperace, slibují také split screen, čímž u hráčů jistě získají velké významné plus, protože jak všichni dobře víme, tato forma multiplayeru je v dnešní době vzácná.

Jak na vás hra působí? Těšíte se na originální závody? Dakar 18 vychází 11. září na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru si můžete předobjednat na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama