Assetto Corsa Competizione již v září
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Assetto Corsa Competizione již v září

Assetto Corsa Competizione již v září

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

30. 7. 2018 15:25 5
Reklama

U příležitosti vytrvalostního závodu 24 hodin ve Spa bylo oznámeno datum vydání nejnovějšího dílu nekompromisní závodní simulace Assetto Corsa – minimálně tedy jeho vstoupení do programu Early Access, ve kterém se již poměrně brzy dočkáme… Inu, velmi omezené nabídky.

Early Access verze hry vychází 12. září, zpočátku však dle dostupných informací bude obsahovat pouze jedno auto a trať. V první verzi si pravděpodobně vyzkoušíme jen Lamborghini Huracan GT3, a to na legendárním Nurburgringu. V rámci dalších pěti updatů se dočkáme nových okruhů, automobilů i funkcí, přičemž 10. října do hry přibude VR podpora a 14. listopadu také základní multiplayer, který bude, podobně jako zbytek hry, postupně vylepšován až do vydání plné hry.

Assetto Corsa Competizione již v září
i Zdroj: Hrej.cz


To by se mělo uskutečnit v prvním kvartálu příštího roku, uvidíme tedy, jak se s nabitým kalendářem vývojáři poperou. Je totiž otázkou, jak vlastně bude vypadat úvodní verze hry – v traileru na předběžný přístup se totiž v plné kráse ukazuje právě belgický okruh Spa, který ale v kalendáři zveřejněném tvůrci chybí. Možná se tedy této i dalších tratí navzdory očekávání dočkáme již v prvním buildu, případně přijdou až ve finální verzi.

S jistotou tak můžeme říct jen to, že hra by měla postupem času dostat veškeré okruhy a automobily z licencované série Blancpain GT Series. Mimo dosud zveřejněných okruhů tedy (kromě již zmíněného Spa) nebudou chybět britské Brands Hatch a Silverstone, rakouský Red Bull Ring a španělská Barcelona. Vozový park by se pak měl oproti údajům z kalendáře také signifikantněji rozrůst, podobně jako u tratí však zatím nemáme přesné informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama