Tahové RPG Stygian nám pocuchá nervy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tahové RPG Stygian nám pocuchá nervy

Tahové RPG Stygian nám pocuchá nervy

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

30. 7. 2018 09:26
Reklama

Dalo by se říci, že v poslední době zažívají mrazivé hry inspirované dílem H. P. Lovecrafta takový malý rozmach. Vedle ze stejného inspiračního zdroje vycházejícího detektivně adventurního The Sinking City (březen 2019)  nebo mystického RPG Call of Ctulhu (říjen 2018), se mimo jiné můžeme příští rok také těšit na ručně kreslené Stygian: Reign of the Old Ones.

Mimo 2D ručně kreslené vizuální stylizace, které se strašidelnou a pošmournou atmosféru daří vykouzlit již od prvního pohledu na obrázky, se bude od dalších Lovecraftem inspirovaných děl lišit také silným zaměřením na RPG prvky a taktické tahové souboje. Hra bude tradičně zasazená do 20. let minulého století a do postapokalyptického města Arkham, které bylo před rokem zdevastováno útokem vybájených nestvůr a kultistů. Hrdinovi tak ani nepůjde o záchranu světa, ale spíše o splnění menších, často ryze osobních cílů, přičemž pomsta bude tím nejmenším z nich.

Jako v každém správném RPG si na začátku zvolíte jednu z osmi tradičních postav, z nichž každá bude disponovat bohatě vykresleným příběhovým pozadím a také odlišnými schopnostmi. V průběhu hraní si budete moci skládat partu pomocníků vybíraných z celé škály často velmi zvláštních postaviček, bez problémů zapadajících do zdejšího univerza. Příkladem může být ultharská kočička s manipulativními sklony, odkazující na známou krátkou povídku Ultharské kočky z roku 1920.

Klíčovým prvkem ve hře bude samozřejmě také příčetnost. Postavy se budou lišit nejen psychickou odolností, ale i rychlostí, jak se budou se strašidelnými událostmi neustále útočícími na jejich duševní zdraví vyrovnávat. Negativní vliv na příčetnost postav bude mít tradičně také vyvolávání mocných kouzel i nervy drásající souboje. Pokud bude z hrdiny už jen uzlíček nervů, projeví se to kupříkladu na kvalitě a rozsahu rozhovorů s NPC.

Stygian: Reign of the Old Ones se chystá v roce 2019 na PC, Mac a Linux. Níže přiloženou sadou obrázků, videem nebo rovnou ze Steamu zdarma stažitelnou hratelnou ukázkou si nicméně můžete nechat nervy pocuchat hned.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama