Vývojáři vysvětlují CPU nároky MH: World
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři vysvětlují CPU nároky MH: World

Vývojáři vysvětlují CPU nároky MH: World

David Plecháček

David Plecháček

30. 7. 2018 13:06 4
Reklama

Několikrát se Capcom vyjádřil v tom smyslu, že je pro něj PC verze Monster Hunter: World naprosto klíčová a proto ji nechce uspěchat a raději ji vydá s odstupem. Tento odklad nakonec činil sedm měsíců a hra nakonec vyjde 9. srpna. Ještě se tak ani nestalo a už se na vývojáře snáší kritika o nárocích na procesory.

Někteří už mají možnost hru vyzkoušet, a víceméně všichni se shodují na tom, že se opravdu jedná o náročnou hru, která tyto nároky ale dokáže vyvážit vyobrazenými záběry. Na druhou stranu se ale na diskuzním fóru ResetEra rozjela debata, proč tomu tak vlastně je a jestli to je vůbec pravda. Do diskuze se nicméně později sám zapojil viceprezident Capcomu ve Spojených státech, který tyto požadavky před rozlícenou komunitou vysvětloval.

„MHW načítá do paměti počítače celou mapu, abychom eliminovali intersticiální (vsunuté, pozn. Redakce) načítání v rámci gameplaye. Jenže to zároveň znamená, že hra uchovává stopy monster, jejich statut zdraví, změny v přírodě a na objektech celkově, počítá kolize a fyziku, což spolu s dalšími tunami jiných telemetrických údajů zatěžuje CPU, ale vy to v tu chvíli na scéně samozřejmě nevidíte. Tímto způsobem zároveň ulehčujeme a pomáháme procesům grafické karty,“ řekl William Yagi-Bacon.

Zdá se, že vyřešit tento problém, respektive hru co nejvíce optimalizovat i pro majitele ne tak výkonných procesorů byl pro Capcom ten nejtěžší úkol. I kdyby jej ale nezvládli, už teď je poslední Monster Hunter nadmíru úspěšnou hrou. Od lednového vydání si jej pořídilo přes osm milionů hráčů. A další se pohrnou, pokud PC port nedopadne zle a nezanechá tak černou kaňku na jinak perfektní hře.

Monster Hunter: World si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama