Discord se chystá prodávat hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Discord se chystá prodávat hry

Discord se chystá prodávat hry

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 8. 2018 07:44
Reklama

Discord netřeba představovat. Chatovací služba se stala populárním prostředkem pro komunikaci mezi hráči, mnohdy také supluje funkci diskuzních fór u konkrétních stránek. Hrej.cz není výjimkou, zápal pro debaty na všemožná témata našim čtenářům rozhodně nechybí. Discord jde však ještě dál. Uživatelům brzy nabídne možnost zakoupit hry.

Vydává se tak po stopách Steamu, který je nyní v pozici hegemona. Podle dostupných informací ale nepůjde o pouhý klon. Tým Discordu bude plnit roli jakéhosi kurátora, který vybere pouze určité tituly. Samotná nabídka tedy bude podstatně štíhlejší než portfolio Steamu.

V této souvislosti přichází také s programem pro menší tituly. „First on Discord” by měl nezávislým vývojářům nabídnout možnost vydat hru exkluzivně na Discordu. Tříměsíční exkluzivita bude vykoupena vyšší šancí zaujmout potencionální kupce, což je právě na Steamu mnohdy velký problém, vzhledem k množství vydávaných her. V neposlední řadě je třeba zmínit také možnost používat Discord jako univerzální spouštěč her, tedy i těch titulů, které hráč nezakoupí přímo na Discordu. Možnost zakoupit si hry budou mít jako první hráči v Kanadě, kde bude spuštěna betaverze.

Úctyhodných 150 milionů aktivních uživatelů je již zajímavé číslo a Discord se evidentně početnou základnu snaží využít. Jak to vidíte vy? Uvítáte možnost zakoupit si hry na Discordu? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama