Sledujte záběry z The Quiet Man
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte záběry z The Quiet Man

Sledujte záběry z The Quiet Man

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 8. 2018 08:58 2
Reklama

The Quiet Man se představil letos v červnu, příliš nám toho o sobě ale neřekl. Square Enix slíbil, že nám hru více představí v srpnu. Svůj slib plní čtyřiceti minutami záběrů přímo ze hry. Během streamu jsme se o hře dozvěděli hned několik zajímavostí.

The Quiet Man je akce s velkým důrazem na příběh. Ten bude velmi krátký, odehraje se totiž během jedné noci. Protagonista Dane získá zakázku od místního gangu. Jeho úkolem je zachránit Lalu, která se stala obětí únosu. Háček je v tom, že Dane je neslyšící. Ani hráči tak během hraní neuslyší vyřčená slova postav, na něž ve hře narazí, ale ani žádné jiné zvuky. Aby byl pochopen příběh, musí hráč dobře vnímat maličkosti, jako například mimiku a gesta postav.

Neznamená to však, že ve hře budou chybět veškeré zvuky. Řeč i další zvuky jsou slyšet v cutscénách, během hraní jsou pak pro hráče připraveny speciální zvukové efekty. Reflektují třeba údery během potyček. Autoři se snaží klást důraz na filmovost, hře tudíž chybí interface. Úroveň zdraví hráči poznají podle samotného obrazu, jehož barva se v závislosti na fyzickém stavu hlavního hrdiny mění. Jak to celé funguje, se můžete přesvědčit sami v přiloženém videu, záběry ze hry začínají na čtyřicáté minutě.

Díky Hellblade: Senua's Sacrifice jsme se v minulosti dozvěděli, jak asi vypadá život se schizofrenií. The Quiet Man by mohl v tomto duchu navázat a nabídnout hráčům každodenní zkušenost neslyšících. Autoři sází na krátký intenzivní zážitek, hra by neměla zabrat víc než tři hodiny. Zatím není známo, kdy vyjde, chystá se na PlayStation 4 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama