Survival SCUM míří do Early Accessu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Survival SCUM míří do Early Accessu

Survival SCUM míří do Early Accessu

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

14. 8. 2018 12:40 3
Reklama

Co vznikne, když smícháte šílené arkádové závody a Serious Sama? No přeci extrémně realistický survival! Abyste totiž pochopili, na SCUM dělají Gamepires, tvůrci povedených Gas Guzzlers, a Croteam, zodpovědný právě za již jmenovaného Seriózního Sama.

Titul se zajímavým názvem byl poprvé oznámen již v polovině roku 2016, datum vydání se však z původního minulého roku posunulo až na dnešní konečné datum 29. srpna, kdy SCUM vstoupí do Early Accessu.

Základní premisa je jednoduchá – 64 hráčů je vysláno na vězeňský ostrov Bagne de Cayenne, na kterém je jejich úkolem a) přežít a b) uniknout. Podobná slova jsme ale slyšeli již stokrát, prvotní nápad asi nikoho ze židle nezvedne. Hlavní zbraní SCUM je totiž extrémní propracovanost a důraz i na ty nejmenší detaily – hra simuluje rychlost zažívání, přísun vitamínů a kalorií, hmotnost, teplotu, vlhkost oblečení nebo počet zubů, přičemž veškeré herní systémy spolu souvisí.

V konečném důsledku to znamená fakt, že obézní postava bude mít menší výdrž, ale zase vydrží déle bez jídla. Podvyživenému hráči se budou třást ruce, bezzubý bude mít problém s pevným jídlem, mladý hoch bude agilnější, starý kmet zase moudřejší. Díky nesmírně košatému stromu dovedností bude postava každého hráče unikátní, při spolupráci s ostatními hráči se od sebe postavy samovolně mohou naučit skilly. A chybět nebude ani příběh, zombíci, výzvy, ovladatelné vozy… Inu, bude toho spousta.

Jaký je názor vás, našich čtenářů? Bude SCUM tím survivalem, který vás konečně dostane do žánru, nebo hra ve velké konkurenci pohoří? Nebojte se podělit o názor v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama